DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa sokkal jobb időmérőt várt

A brazil pilóta 1,8 másodperccel maradt el Lewis Hamilton pole-idejétől, ez pedig csak a 10. helyre volt elég - a szezon végén visszavonuló pilóta az autóból kiszállva nem volt túl elégedett.

Jenson Buttonnak sikerült túljárnia a Williams eszén, ugyanis a Q2 legvégén Valtteri Bottast ütötte el attól, hogy bejusson az időmérő harmadik szakaszába, ott pedig Felipe Massánál repesztett jobb köridőt. A Williams számára kulcsfontosságú lenne, hogy minél többször keveredjenek a Force Indiákkal, sőt, előzzék is meg őket, Sepangban ez viszont nem sikerült, amely miatt a brazil versenyző igencsak csalódottan nyilatkozott a kvalifikáció után.



„Sokkal jobbat vártunk, egyáltalán nem helyes, hogy ennyivel le vagyunk maradva ahhoz a két autóhoz képest, amelyekkel a világbajnokságban harcolunk” - nyilatkozta Massa a Sky Sportsnak. „Ennek ellenére nagyon közel vagyunk, csak két pozíció van közöttünk. Pozitív, hogy ezzel nem tudtunk pontokat veszíteni, és remélem, hogy a versenyen már sokkal jobbak leszünk hozzájuk képest. Bízom benne, hogy jó tempónk lesz, és remek stratégiát sikerül majd kidolgoznunk. Az esővel is számolni kell, minden változik, és minden eshetőségre fel kell készülnünk” - tette hozzá a brazil.

A Williams mindössze egy ponttal van lemaradva a Force India mögött a tabellán, bár utóbbi gárda hétvégi tempóját elnézve nem biztos, hogy normál körülmények esetén meg tudják őket előzni. Ami az egyéni pontversenyt illeti, Massának itt is van hová felzárkóznia, hiszen a 10. helyen áll, 29 egységgel a Kanadában dobogót is szerző Valtteri Bottas mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: