DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Pilótapiac: Végül Perez a Haasnál köt ki?

Továbbra is darabokban az F1-es kirakós: már arról beszélnek, hogy ha Sergio Perez egy héten belül nem egyezik meg a Force Indiával, az amerikai istállónál köthet ki, Grosjean oldalán.

Sergio Perez jövője és a Haas istálló második ülése a pilótapiac legfontosabb kérdései közé tartoznak: a mexikói Malajziában újra elhalasztotta bejelentését, az amerikai csapat pedig arról beszélt, hogy a favoritnak tartott, Ferrari által pártfogolt ifjonc, Charles Leclerc biztosan nem fog náluk versenyezni jövőre. A két vonal most összeért: a motorsport.com szerint amennyiben Perez és a Force India nem állapodnak meg a jövő hétvégi Japán Nagydíjig, a versenyző a Haasnál köthet ki honfitársa, Esteban Gutierrez helyén.



„Nem titok, hogy itt akarok jövőre versenyezni, főként az új generációs autókkal, hiszek ebben a csapatban. De hogy itt kötök-e ki a végén, egyelőre nem biztos. Még nem tudom, de biztos vagyok abban, hogy a jövő hét előtt kiderül. Jelen pillanatban csak egy csapatra koncentrálok, de más opciók is vannak az asztalon, egészen érdekes lehetőségek. Most abban bízom, hogy azzal az egy csapattal összeállnak a dolgok, de ha nem, jövő héten máshol fogunk nézelődni. Mozgásban akarom tartani az F1-es karrierem, nem várhatok sokkal tovább. Arra számítok, hogy minden megoldódik a jövő hétre” – mondta Perez, akinek kész szerződése van a Force Indiával, de szponzorainak meg kell állapodnia a csapattal, hogy érvénybe is lépjen, ez pedig eddig nem sikerült.

Habár Perez nem részletezte a többi opciót, sajtóhírek szerint a Haas versenyzője lehet jövőre. A mexikóit az vezérelné az alakulathoz, ami Romain Grosjeant is: a Ferrarival való kapcsolat, és hogy minél nagyobb esélye legyen arra, hogy a Scuderia őt válassza 2018-ban. A motorsport.com szerint Perez ezért utasította el a Renault három évre szóló ajánlatát is.

A Haas, amely továbbra is halogatja bejelentését, azt leszögezte, hogy tapasztalt versenyzőket látna mindkét autójában. A spekuláció folytatásaként az sem elképzelhetetlen, hogy Gutierrez épp a Force India megüresedett helyét foglalja el – a cserét az is megkönnyítheti, hogy mindkét pilóta mexikói szponzorokkal rendelkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: