DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Óriási fejlesztési versenyre számít a Haas

Az újonc amerikai F1-es istállónál úgy vélik, hogy bár egy alap verzióval mindenki rendelkezni fog a téli tesztekre, az igazi fejlesztés majd csak onnantól indul...

A 2017-es szabályváltozások felpezsdíthetik a Formula-1 mezőnyét, hiszen egyelőre senki nem tudja pontosan, hogy mire is számíthat - mindenki gőzerővel fejleszt, de csak jövőre derül ki, hogy hol is tartanak a csapatok. A Haasnál kőkemény fejlesztési versenyre számítanak az idény elejétől kezdve.

haas-manor-2016



"Van egy pont, amikor már nem tarthatsz vissza semmit, mert különben nem fogsz tudni teljesíteni. Szerintem először lesz egy alap verzió, amivel tesztelünk, amihez rögtön érkeznek majd a komoly fejlesztések" - mondta Günther Steiner csapatfőnök arról, hogy mikor fejezik be a 2017-es autó alapjait.

"Most már minden jól meg van szervezve, tudjuk, hogy mennyi ideig tart mondjuk egy új első szárnyat csinálni. Mindenkinek meglesz a fejlesztési terve és szerintem ezek jövőre elég drasztikusak lehetnek" - magyarázta Steiner, majd hozzátette: a topcsapatok természetesen nagyobb ütemben fognak majd fejlődni.

"Vannak lehetőségeink, de más szintűek, mint az élcsapatoknak. Például amíg mi tudunk csinálni egy kisebb elemet, addig a Mercedes vagy a Ferrari képes egy teljesen új első és hátsó szárnyat, plusz egy padlólemezt előállítani" - beszélt a különbségekről, de azért azt is megjegyezte, hogy most egy kicsit mindenki a sötétben tapogatózik.

"Nem tudjuk, hogy mit csinálnak mások, de ők sem tudják, hogy mi mit csinálunk. Azok alapján, amit tudunk, próbáljuk a lehető legjobb munkát végezni. Azonban amíg nem jutunk el az első barcelonai tesztig, senki nem fogja tudni, hogy mi fog történni 2017-ben. Ez rendkívül érdekes, remélem, hogy jól jövünk ki a dologból és szerintem nagyon élvezetes tavaszunk lesz. Az első futamokon rengeteg új fejlesztés érkezhet."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: