DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Meddig marad még az F1-ben Raikkönen?

A következő évben szerződés köti a Ferrarihoz, az azonban csapata teljesítményétől függhet, a rajtrács népszerű pilótája folytatja-e utána. Raikkönen Max Verstappenről is véleményt mondott.

A finn világbajnok, aki egészen fiatalon csöppent a Formula-1-be 2001-ben, szerződése értelmében a Ferrarival teljesíti a 2017-es szezont is, amely utolsó versenyeire már 38 évesen fog megérkezni. Ebből kifolyólag – látva, hogy a hasonló korú versenyzők, mint Jenson Button és Felipe Massa, sorban vonulnak vissza – sokakat érdekel, meddig erősíti még a királykategóriát a mezőny egyik legnépszerűbb tagja.



„Egyelőre csak a jelenen gondolkodok, azon, hogy jól fejezzem be a szezont, a következőt pedig a legjobb módon kezdjem el” – mondta Raikkönen az olasz La Stampa lapnak, amely feltette neki a címben szereplő kérdést. A hajlandóság a folytatásra a 2007-es legjobb részéről nagyban függhet attól, hogyan teljesít jövőre a Scuderia. „Talán a következő évben a bajnokságért fogunk harcolni, és ki tudja, mi történik majd azután. Akkor beszélni fogunk róla a Ferrarival, ez biztos.”

A lap Max Verstappenről is kérdezte, a mezőny legfiatalabb tagjáról, akivel idén számos alkalommal találkozott a pályán, és nem volt mindig elégedett a Red Bull-pilóta magatartásával. „Semmi bajom nincsen vele” – mondta szokásos hidegvérrel Raikkönen. „Azt azonban nem tudom, ő is így gondolkodik-e.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: