DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezt tartogathatja a jövő Wehrlein számára

A Manor németje nagyon ambiciózus F1-es jövőjével kapcsolatban: akár új csapatnál is versenyezhet 2017-ben, de a Mercedes pártfogoltja elsődleges célját is elárulta.

A Mercedes közbenjárásának köszönhetően Pascal Wehrlein a DTM bajnoki címének elhódítása után azonnal az F1-ben kötött ki: a Manornál ejtette meg debütálását, a kiscsapatnak pedig Spielbergben egy pontot is szerzett, mellyel így tízedikek a konstruktőri tabellán. Noha a Mercedes ülése Lewis Hamilton és Nico Rosberg 2018-ig szóló szerződése miatt egyelőre távolinak tűnik, nem kizárható, hogy Wehrlein a csillagosok valamelyik partnercsapatánál köt ki: a Force Indiánál, vagy a Williamsnél.



Amikor a SportBild megkérdezte őt 2017-es terveiről, így válaszolt: „Várjuk ki a végét, de még szezonzáró előtt szeretném, ha megszületne a döntés. Persze egy napon a Mercedesnél szeretnék versenyezni, és velük is világbajnokká válni. De azt is tudom, hogy Lewis és Nico szerződései 2018 végén járnak majd le. Nincs tervem, kivéve, hogy mindig meggyőző teljesítményt akarok nyújtani.” Felipe Massa távozásával egy hely megüresedett a Williamsnél, s habár még nem hosszabbítottak szerződést Valtteri Bottasszal, valószínű, hogy a finn marad a helyén a következő szezonra is.

Persze számításba kell venni Lance Strollt is, aki intenzív tesztprogramot fut a Williamsszel, de sztori olyan verziója is elképzelhető, hogy a grove-iak még egy évig partvonalon tartják és edzik az ifjú kanadait. Wehrlein viszont annak is örülne, ha maradhatna jelenlegi helyén. „Nagyszerű lenne két év a Manorral, mert komoly kihívásokon mentem keresztül, hogy segíteni tudjak a csapatnak. Ha egy másik alakulathoz igazolok, egy tapasztaltabb csapattárs mellé, és meg tudom mutatni, hogy jobb vagyok a jelenlegi teljesítményemnél, az növelné az esélyeimet a Mercedesnél” - tette hozzá Wehrlein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: