DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne: Ez volt az utolsó esélyem az F1-be jutni

Kissé furcsán hangzik az egyik legnagyobb formulaautós tehetség szájából, de McLaren jövő évi F1-ese tartott attól, hogy az ő pályafutása is elkallódhat, miután az elmúlt években nem sikerült bekerülnie.

A 24 éves Stoffel Vandoorne, a GP2 tavalyi bajnoki jövőre bemutatkozhat a királykategóriában, a McLaren színeiben, amelynek utánpótlás-programjába évekkel ezelőtt választották be. Nehéz elképzelni, hogy ha nem kapja meg Jenson Button megüresedő helyét, az ő eredménylajstromával nem talál máshol ülést magának, Vandoorne mégis úgy véli, ha elszalasztotta volna a lehetőséget, talán ő is azon reménységek sorába állt volna, akik sosem jutottak a Formula-1-be.

„Nem tudom pontosan, milyen egyeztetések folyhattak a háttérben, de emlékszem, hogy egy évvel ezelőtt, mikor a vége felé járt a GP2, sok pletyka szólt arról, hogy már 2016-ban ülést kaphatok” – mondta a formula1.com-nak adott interjúban Vandoorne. „Sajnos akkor nem valósult meg, de emlékszem, mekkora felhajtás övezte. És az igazat megvallva kicsit csalódott voltam az elején, nehéz volt megemészteni, hogy még egy évet várnom kell.”



„De megőriztem a hideg fejem, és megnyertem az utolsó két GP2-es futamot, sőt a széria rekordját is megdöntöttem. Tudtam, hogy a legjobb választ a pályán lehet megadni. Az biztos, hogy az idő mindig kényszert jelent egy versenyző pályafutásában, ezért tudtam, hogy a következő évben sikerülnie kell – mivel talán ez volt az utolsó esélyem az F1-be jutásra” – vallotta be Vandoorne, akinek valóban sokat kellett várnia a nagy esélyre, hiszen már a 2014-es szezon előtt is voltak olyan pletykák, amelyek a mezőnybe várták.

„Hosszú távú szerződésem van a McLarennel, és remélhetőleg hamarosan visszatérünk arra a versenyképes szintre, amelyhez a csapat hozzászokott. Ami a következő évet illeti, igen, a csapatstruktúra elég különleges, de azt hiszem, ez az egyik lehető legjobb megoldás. Én és Fernando versenyezni fogunk, és jó döntés volt Jensont is megtartani. Ő a legtapasztaltabb versenyző jelenleg az F1-ben, és szerepet fog vállalni a csapatban is, sok időt tölt majd a szimulátorban, és néhány versenyre el is jön” – beszélt arról, hogy bár versenyezni nem fog, Jenson Buttont megtartja a csapat

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: