DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Utolsó lehetőségét szalasztotta el Ricciardo?

Legalábbis ami az idei győzelmeket illeti. Így vélekedik Daniel Ricciardo, aki szerint normális körülmények között már aligha lesz esélyük legyőzni a Mercedest a 2016-os szezonban.

Nemrég A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni a Mercedeseket a hátralévő hat fordulóban. A Szingapúrban második helyezést elérő Daniel Ricciardo is hasonló véleményt fogalmazott meg, mint főnöke.

Az ausztrál idén már másodszor került rendkívül közel negyedik futamgyőzelméhez, melyet ezúttal Nico Rosbergnek köszönhetően nem sikerült behúznia Szingapúrban: „Nem ez az első alkalom ebben a szezonban, hogy egy hajszálon múlott a győzelmünk. Közel kerültünk néhány alkalommal. Azt gondolom, hogy a legutóbbi hétvégén is nagyon szoros volt a csatánk a Mercedesszel.”

 ricciardo-szingapur-2016



Ricciardo így emlékezett vissza az utolsó körökre: „Nyomtam, és tudtam, hogy közel kerülhetek az utolsó körökben. Megpróbáltuk a stratégia változtatásával a végén, és tényleg nagyon kicsin múlott. Mindenesetre élveztem.”

A Red Bull pilótája nagyon éhes már egy diadalra, de elmondása szerint rendkívül nehéz feladat lesz az ezüstnyilak legyűrése: „Győzni akarok legalább egyszer a 2016-os szezon végéig. Szárazon talán ez volt az utolsó alkalmunk a győzelemre, de ha esne, az határozottan a segítségünkre lehet. Akkor már lenne lehetőségünk az első hely megszerzésére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: