DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Merre sündörög Marcus Ericsson?

Ezt most valahogy úgy képzeljük el, hogy Marcus Ericsson fogott egy zsák pénzt, és nekivágott a paddocknak: a svéd állítólag öt csapattal is beszélt egy jövő évi F1-es ülésről – de vajon elhagyhatja a Saubert?

Érdekes nyilatkozatot adott Marcus Ericsson, aki annak ellenére, hogy kapcsolatban áll a Sauber új befektetőivel, s így tulajdonképpen betonbiztosnak tekinthető a helye a csapatnál, elmondása szerint elvágyódik a Saubertől, mivel olyan autót szeretne, amivel esélye van jobb helyekért harcolni. A svéd azt állítja, hogy szinte az összes olyan csapattal beszélt, akiknél van még szabad ülés, a Manort is beleértve.

„Még semmi sem dőlt el, de remélhetőleg hamarosan kiderül, mit hoz a jövőm. Az elsődleges célom, hogy az F1-ben maradjak, méghozzá a lehető legjobb autóval. Több csapattal is beszéltünk, a Saubert is beleértve” – mondta a svéd, aki határozott igennel felelt arra a kérdésre, hogy beszélt-e a Renault-val, a Force Indiával és a Williamsszel is, s elmondása szerint utóbbi lenne az ideális csapat a számára.

ericsson-sauber-szingapur



A svéd képviselői emellett a Manor embereivel is találkoztak: „Egy keveset velük is beszélt a menedzsmentem, tulajdonképpen az összes olyan csapattal, ahol van még hely. Fontosnak tartom, hogy az összes lehetséges csapattal folytassuk a tárgyalásokat, aztán meglátjuk, mi lesz belőle” – mondta Ericsson, aki hangsúlyozta, hogy versenyképes autóban szeretné megcsillogtatni tehetségét:

„Jövőre már a negyedik szezonomat kezdem, szóval nagyon szeretnék már egy olyan autóban lenni, ami kicsit többre képes, és megmutathatom benne, hogy mit is tudok valójában. Úgy érzem, hogy versenyzőként folyamatos előrelépéseket tettem, jobb lett a teljesítményem, de nem volt esélyem ezt bizonyítani. Nagyon-nagyon szeretnék már egy olyan csomagot, amivel rendszeresen pontokért harcolhatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: