DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo nevet Hamiltonon és Rosbergen

A Red Bull versenyzője inkább Nico Rosbergre fogadna a párosból a 2016-os év F1-es világbajnokként – elmondta azt is, miért abszurd néha a Mercedes-pilóták társasága a dobogón.

Daniel Ricciardo páholyból követheti végig a bajnoki csatát: jó esélye van arra, hogy szezon végén megszerezze a pontverseny harmadik pozícióját, már 26 egységnyi előnyben áll Sebastian Vettelhez képest, az első két pozícióban levő Mercedesek távolsága azonban már most elérhetetlennek tűnik. Az ausztrál pilótát megkérdezték, kit tart esélyesebbnek a világbajnoki címre, ő pedig nem azt a versenyzőt nevezte meg, akire talán még most is többen fogadnának:

„A nyári szünet előtt, amikor Lewis ledolgozta a lemaradását Nicóhoz képest, azt gondoltam, hogy most már senki sem foghatja meg Lewist. De Nico visszatért! Borítok egyet, és azt mondom, Rosberg lesz a befutó” – jelölte meg favoritként a pontverseny vezetését 8 egységgel átvevő németet, akitől csupán 0,488 másodperccel maradt le Szingapúrban.



Ricciardo, aki Szingapúrban idén harmadszor állt a dobogón közösen mindkét Mercedes-pilótával, arról beszélt, meglehetősen furcsa ezekben az örömteli pillanatokban Hamilton és Rosberg társaságában lenni: „Nekem elég kínos, annyira csendben vannak! Nem szeretem túlságosan a csendet, ezért vagy magamban szoktam beszélni, vagy valamelyikükkel próbálok. De szemlátomást élvezik a kínos hallgatást. Elég mókás!” – beszélt a dobogós szobában átélt pillanatokról a Red Bullos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: