DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Briatore a Ferrarinak és Hamiltonnak is tanácsot adott

A korábbi csapatfőnök mind az istállónak, mind a világbajnoknak javaslatot tett, hogyan térhetnek vissza a siker útjára: a Ferrari költözzön Angliába, Hamilton pedig foglalkozzon kevesebbet a zenével.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén napvilágot látott egy olyan hír – amelyet a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene megerősített –, hogy a maranellói márka kapcsolatba lépett az olasz konstruktőrrel, a Dallarával, azzal a céllal, hogy hasonló „motorsport völgyet” hozzanak létre Olaszországban, mint amilyen Angliában létezik – a szigetországban működő F1-es csapatok többségének bázisa egészen közel található egymáshoz.

Flavio Briatore azonban, az enstone-i székhelyű Benetton és Renault csapatok egykori főnöke, ennek az ellenkezőjét javasolja a Ferrarinak: telepítsenek ők is egy bázist az Egyesült Királyságba, mivel a legjobb szakemberek ott találhatók meg.



„Évek óta azt emlegetem, hogy bár a Ferrari mindig is nagyszerű gyártó volt, rendelkeznie kellene egy technológiai kirendeltséggel Angliában. Akkor tudtak nyerni, amikor 12 mérnököt elvettek tőlem” – utalt a Rai rádiónak arra, hogy 1996-ban Michael Schumacherrel együtt számos szakember, köztük Ross Brawn és Rory Byrne is a Benettontól a Ferrarihoz csatlakozott. „Ha rajtam múlna, egy szép épületet emelnék a Red Bull, McLaren és Williams közé. Egy nyerő Ferrari más ízt ad a Formula-1-nek, a sportnak erős Ferrarira van szüksége.”

A műsorban Briatore a bajnoki csata alakulásáról is beszélt: „Úgy tűnik, Rosberg feje a helyére került. Hamilton nagy tehetség, de emellett kissé ’rapper’ is, és ha győzni akarsz, arra kell koncentrálnod. A helyében kissé kevesebbet foglalkoznék zenével és többet az F1-gyel” – adott tanácsot a brit világbajnoknak is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: