DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ezért várja annyira Szingapúrt Ricciardo

Az ausztrál pilóta egy évvel ezelőtt második helyen végzett városállam F1-es futamán, az ideit pedig komoly reményekkel várja - de vajon megszerezheti ott idei első diadalát?

A Mercedes visszaesése miatt a Ferrari és a Red Bull vette át az éllovas szerepét a 2015-os Szingapúri Nagydíjon - de hiába követte Daniel Ricciardo árnyékként Sebastisan Vettelt a 61 kör során, végül meg kellett, hogy elégedjen a második hellyel. A Milton Keynes-iek komoly reményekkel várják a következő nagydíjat, hiszen a magas leszorítóerőt igénylő aszfaltcsík elvben nekik kedvez, és az is benne van a levegőben, hogy a címvédő alakulat ismét elhasal majd.



Persze Ricciardo nem teszi fel minden reményét a Mercedes betlijére. „Szingapúr egy igazi éjszakai verseny” - idézte az F1i.com az ausztrált. „Elképesztő érzés, ahogyan ebben a hatalmas városban száguldunk, az épületeken villódzó fények alatt. Kicsit furcsa, de olyan, mintha éjszaka gyorsabbak lennénk.” Bár a pálya több nehézséget és egyedi kihívást tartogat, de Ricciardo úgy véli, hogy a pilótákon áll, mennyire tudják kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket. Számára azért is örömteli lesz a futam, mert Szingapúr nincs messze Ausztráliától.

„Nagyon forró és párás a levegő, mit ne mondjak, szerintem ez a verseny vesz minket leginkább igénybe fizikailag - de szeretem ezt a kihívást. Számomra egészen kivételesek az ételek Szingapúrban, szinte mindent megkaphatsz, a chilis rák pedig egészen elképesztő. Az egész város nagyszerű, és remélem szerencsém lesz, hogy néhányan átjönnek Ausztráliából, és különösen Perthből - számomra ez hatalmas dolog Szingapúrban” - tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: