DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Formula-E-ből érkezik Ecclestone utódja?

Az F1 eladása egyúttal a brit milliárdos távozását is jelentheti, hiszen az új tulaj szociálismédia-barát terveibe nemigen passzolnak az ő nézetei – új jelölt is van a helyére, bár (persze) tagad mindent.

Régóta foglalkoztatja már a Formula-1-es közvéleményt, hogy Bernie Ecclestone esetleges távozása esetén ki lehet majd a brit milliárdos utódja a sportág kormányánál. Ezek a találgatások most új erőre kaptak, hiszen a várakozások szerint még ezen a héten gazdát cserél a Formula-1, s az új tulajdonos, a Liberty Media szociálismédia-barát elképzeléseibe nehezen illik bele a konzervatív nézeteket valló Ecclestone.

ecclestone_d



Nemrég egy újabb név került be a kalapba a számos eddigi mellé – némiképp meglepő módon egy rivális sorozat vezetőjéé, Alejandro Agagé. A Formula Spy megkeresésére a spanyol sportvezető így nyilatkozott a kérdésben: „Semmi nem tudok erről, s nem is kaptam egyetlen megkeresést sem ezzel kapcsolatban. Mindenesetre a Formula-E-ben szeretnék maradni, száz százalékig elkötelezett vagyok iránta. Én magam is csak annyit tudok, amennyit a sajtóban olvastam.”

Agag egyúttal arra is megragadta az alkalmat, hogy az elektromos sorozatot méltassa: „Szerintem többet értünk el a vártnál, csodálatosan néz ki az egész. Nagyon elégedett vagyok a mostani teszteléssel is, az új technológiával egészen remekül mutatnak a csapatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: