DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Egyelőre küszködünk a Ferrarival

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője bízik benne, hogy tovább tudnak javítani az autón, az F1-es Belga Nagydíj péntekje ugyanis küszködéssel telt számára – de úgy gondolja, hogy a többieknek is hasonló napjuk volt.

Vettel sokat panaszkodott a csapatrádión a lassú autókra, amelyek feltartották, azonban a szabadedzés után emiatt már nem bosszankodik: „Néha van forgalom, az emberek – köztük én is – néha teljesíthetnének jobban is” – mondta. A német pilóta sokkal inkább amiatt mérgelődik, hogy problémákkal kellett szembenézniük a tréningek során: „Nem vagyok teljesen elégedett, mert kicsit szenvedtünk az egyensúllyal. Nem éreztem jól magam az autóban, de rajtunk múlik – rajtam és a csapaton –, hogy ezen dolgozzunk, és fejlesszük az autót.”

 Vettel



„Remélem, hogy tanulunk a mai napból. Azt hiszem, a szuperlágyon teljesített körül jó volt, semmi különös nem történt. Úgy gondolom, hogy szombaton gyorsabbak leszünk, tovább tudjuk fejleszteni az autót. A körülmények trükkösek, hosszú etapon az autó csúszkált, és nehéz volt tenni azért, hogy kitartsanak a gumik. De azt hiszem, ez mindenki számára probléma volt, legalábbis az autók, amelyeket láttam, küszködtek.”

 

„Kár ezért a helyzetért, de ez mindenki számára ugyanolyan, mindegy, hogy milyen gumikkal mész. Próbálkozni fogunk, és dolgozunk rajta. Meglátjuk, mi lesz, javítanunk kell az autón, mert nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Nehéz megmondani, hogy mennyire vagyunk versenyképesek, mert nem tudott mindenki tiszta köröket futni” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: