DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: A mezőny végéről indulok a hétvégén

A Belga Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton elárulta, a Mercedesszel közösen úgy döntöttek, hogy ezen a hétvégén rakják be az autóba a büntetéssel járó új motoregységeket.

A szezon elején több technikai meghibásodás is sújtotta a címvédőt, amelyek az erőforrás egyes elemeinek idő előtti cseréjét igényelték, ez pedig most ütött vissza Hamiltonra, hiszen a hajtáslánc hat összetevőjéből kettőnél is felhasználták már az összes büntetlenül bevethető elemet. A 44-es számú Mercedesben az idei ötödik turbófeltöltő és a hőenergia visszanyerését szolgáló rendszer, az MGU-H is elérte az életciklusa végét, így a brit tisztában volt vele, hogy a nyári szünet után valamikor újakat kell majd beszerelniük, ami súlyos rajtbüntetést von maga után.

CqtVhwLXYAAnjTe



„Amennyire én tudom, ezen a hétvégén fogjuk bevállalni. Egyszerűen nem maradt több motorunk. De próbálunk arra törekedni, hogy a lehető legkisebb hátrányt okozza ez nekünk” - fedte fel Hamilton a spái sajtótájékoztatón.

A Mercedes a nyilatkozat pillanatáig ugyan még nem erősítette meg a motorcsere tényét, de mivel a Twitteren ők is megosztották Hamilton fenti szavait, nyilvánvalóan nem találnak benne semmi kivetnivalót.

Az még nem ismert, hogy a csapat pontosan hány elemet fog kicserélni az autóban, megvan ugyanis a lehetőségük arra, hogy több új egységet is „hitelesítsenek”, amelyekre a szezon későbbi szakaszában lehet még szükségük. Cserébe Hamiltont a mezőny legvégére száműznék, de mégis csak ezen az egy futamon kellene büntetést letöltenie. Amikor arról kérdezték a tabella éllovasát, hogy autója erőfölényét ismerve akár az utolsó helyről is képes lehet-e a győzelemre, a 31 éves pilóta így felelt:

„Persze a győzelem a cél, de nagyon nehéz lesz. Kicsik a különbségek az autók között, hiszen már a harmadik évben jár ez a technológia, szóval nem lesz olyan könnyű keresztülhámozni magam a mezőnyön, mint két évvel ezelőtt lett volna. De mindent megpróbálok, hogy legalább csak minimalizáljam a veszteséget.”

Hamilton előnye jelenleg 19 pont a bajnokságban Nico Rosberghez képest, így a németnek jó esélye lesz arra, hogy egy könnyűnek tűnő győzelemmel nagyjából egálba hozza magát fő riválisával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: