DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: A McLaren az eddigi legjobb csapatom

Általában a Ferrari jelenti az álomcsapatot egy F1-es versenyző számára, azonban Fernando Alonso úgy nyilatkozott, eddigi istállói közül – a szerény eredmények ellenére – a McLaren a legjobb.

Alonso úgy érzi, az új szabályoknak köszönhetően jövőre nagy előrelépést tehet a McLaren, és szerinte minden megvan a csapatban ahhoz, hogy világbajnokok legyenek. A spanyol világbajnok rendkívül jól érzi magát az istállónál, és úgy gondolja, több szempontból is ez a legjobb alakulat, amellyel valaha együtt dolgozott.

 Alonso



„Helyes irányba haladunk, a csapat erős, a technikai emberekkel együtt igazi egységet alkotunk” – mondta Alonso. „Az egyensúly is megvan a személyzet és a tervezői csoport között. Minden bizonnyal ez a legjobb alakulat, amivel valaha együtt dolgoztam.”

„Nem vagyunk versenyképesek, mert sok problémánk van, amit a tavalyi év után meg kell oldanunk, nem álltunk készen arra, hogy ezen a szinten versenyezzünk. Meg kellett győződnünk arról, hogy a megbízhatóság, az erő, a vezethetőség és az aerodinamika rendben van. Mindennek sokat kellett változnia, és mi megtaláltunk az irányt” – folytatta.

 

„A változások reményt adnak mindannyiunk számára, nem csak a McLarennél – ez mindenkinek új lesz. Lépésről lépésre kell haladnunk, és bíznunk abban, hogy versenyképes motorunk lesz. Az igazi pozíciónkkal nem igazán foglalkozunk, arra koncentrálunk, hogy világbajnokok legyünk, ami nagy javulást igényel tőlünk a következő évre. Az erőforrás kulcsfontosságú lesz, hiszen most az a legnagyobb korlátunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: