DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Grosjean felelevenítette spái dobogóját

Ha Romain Grosjean és Spa nevét halljuk együtt, a legtöbbeknek alighanem a 2012-es rajtkatasztrófa jut eszébe. A francia F1-es szívesebben gondol tavalyi dobogós helyére a Lotus színeiben.

A Lotus istálló, ahol a tavalyi szezonig Romain Grosjean versenyzett, stabil pontszerző volt az idény folyamán – így zárt a konstruktőri verseny hatodik helyén –, igazán kiugró teljesítményt azonban csak egy helyszínen mutatott: a Belga Nagydíjon, ahol a francia pilóta kiváló harmadik helyezést szerzett.

„Jó autónk volt Belgiumban az előző évben, a negyedik helyre kvalifikáltam, de váltóhiba miatt csak a kilencedikről indulhattam. Jó stratégiánk volt, és a safety car is a megfelelő időben jött. Néhány ellenfelet sikerült megelőznöm, így jutottam a dobogóra. Az igazat megvallva az olyan hétvégék egyike volt, ahol minden egyszerűen a terv szerint megy” – emlékezett vissza az egy évvel ezelőtti futamra Grosjean, aki már a Haas versenyzője. Idei legjobbja ötödik hely, melyet még a második hétvégén, Bahreinben szerzett.



„Nagyszerű volt minden csapattag számára és persze nekem is. Tökéletes hétvégét teljesítettünk a pályán, nagyon jó érzés volt mindenkinek, akinek szerepe volt benne. Azt hiszem, hasonlóan éreztük magunkat, mint amikor a szezon elején megszereztem első pontjaim a Haasszal” – folytatta Grosjean, akinek más kellemes emlékei is vannak Belgiumból, 2011-ben itt szerezte meg a GP2-es címet.

Grosjean hozzátette, továbbra is azért versenyez, mert ehhez hasonló eredményeket akar elérni: „Ha úgy mennék egy versenyhétvégére, hogy nem azt gondolnám, én vagyok a legjobb, vagy hogy képes lennék megnyerni a versenyt, akkor jobban tenném, ha otthon maradnék a gyerekeimmel. Mindig a dobogón akarok lenni, mindig meg akarom próbálni nyerni a versenyt. Természetesen sok múlik az autón is, de végül is te vagy az, aki nem adhatja fel, neked kell tenned azért, hogy a legjobbat nyújtsd. Erre a mentalitásra van szükség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: