DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szoknia kell még a Red Bullt Verstappennek

Max Verstappen, a Red Bull pilótája elmondta, hogy még nincs könnyű dolga új csapatában, mivel minden újdonság számára, de jövőre már sokkal jobban érezheti magát az addig szerzett tapasztalataival.

A holland versenyzőnek sokkal könnyebb volt az első négy futam, mivel 2015-ről már volt tapasztalata a Toro Rossóval. A négyszeres bajnok alakulatnál azonban ismét minden új a fiatal pilótának, így jövőre a megszerzett tapasztalatokkal sokkal többet vár magától, annak ellenére, hogy az autó gyökeresen fog változni az idei versenygéphez képest.

Verstappen így kezdte mondandóját: „Azt hiszem a legfontosabb, hogy az ember önmaga legyen, és arra koncentráljon, mit csinálhatna jobban a versenyzésben.”

A legfiatalabb futamgyőztes azt is elárulta, hogy még mindig a tanuló fázisban van az F1-ben: „A lebonyolítás elég új volt nekem, a versenyzés is, így nem használtam ki a dolgokban rejlő teljes potenciált. Tehát, még mindig tanulok, folyamatosan fejlődök, és nem hiszem, hogy csak gyorsaságban, hanem mindenben, ami egy biztos tempóhoz kell. Apró dolgok számíthatnak egy vagy két tizedet, és ez nem csak a vezetésemen múlik, mert azt most már tudom, hogyan kell egy ilyen autót vezetni. Innentől pedig lehet építkezni a tapasztalatokra.”

 Dppi_verstappen_08.20.



A 18 éves pilótának nem volt egyszerű a csapatváltás: „Vannak olyan tapasztalatok, amelyekkel nem rendelkezem a tavalyi évről, mert a csapat is új, tehát az adatokban kell bíznom. A Toro Rossóval, amikor az első négy versenyre jöttem, tudtam, mire számítsak, mert rendelkeztem a tavalyi évi tapasztalatokkal. Az autó nem különbözött annyival, mint most, tehát tudtam hogyan dolgozzak, és melyik irányba menjek.”

A Red Bull pilótája így folytatta: „Itt most minden új, a csapat mondja meg nekem, milyen irányt vegyek a munkám során. Amikor van tapasztalata az embernek korábbról, talán egy kissé máshogy csinálná a dolgokat, mert tudja, hogyan működik az autó, hogyan jó annak a beállítása számára, és mikor változtasson az irányon. De ez egyre jobb és jobb lesz.”

Verstappen az idén szerzett tapasztalatai támogathatják 2017-ben a fejlődésben: „Jövőre, bárhogy is jövök vissza, egy új autó lesz ismét, de egy kicsivel jobb érzésem lesz majd, ami határozottan segíteni fog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: