DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton legyőzhetetlen, ha jó napja van

Márpedig ez mostanság elég gyakran előfordul a brit F1-es pilótával - ezt maga Toto Wolff mondta róla hibátlan németországi győzelme után, mellyel 19 pontra nyitotta előnyét Nico Rosberggel szemben.

A Forma-1 hivatalos oldala minden hétvége után megszavaztatja a rajongókat arról, hogy ki a nap embere, de júliusban egyszer sem Lewis Hamilton kapta az elismerést. A brit pilóta viszont megnyert minden futamot a múlt hónapban, így könnyen lehetne a hónap emberének is nevezni - a stevenage-i elképesztő magabiztossággal vonulhatott a nyári szünetre, s bár 19 pontos előnye egy verseny alatt is behozható, hat versenyen belül aratott öt győzelme hamar a vb-cím első számú várományosává tette őt.



„Nagyon meggyőző ez a sorozat” - vélekedett Hamilton meneteléséről főnöke, Toto Wolff. „Olyan, mint amit Nico vitt véghez a tavalyi szezon végén és az idei elején, ezzel pedig visszahozta azokat a pontokat, melyeket elveszített. Ha valamit lehet pillanatnak nevezni, akkor ez az, és meg kell tartania, hiszen több irányból is érkezik a fenyegetés. Érdekes lesz látni, mi sül ki majd ebből a nyári szünet után” - idézte az Autosport az osztrákot.

Felvetődik a kérdés, hogy Hamiltont csak akkor lehet megállítani, ha problémák hátráltatják. „A srácnak hatalmas tehetsége van és komoly sebességre képes, ha jó napja van, legyőzhetetlen. De technikai sportról beszélünk, ő pedig emberből van - lehetnek rossz és még rosszabb napjaid is, ezért van az, hogy nem ő nyer mindenhol. Csodálom, ahogyan ide-oda pattog a labda kettejük között, és ahogyan vissza tudnak vágni” - mondta Wolff.

A szezont négy győzelemmel kezdő Rosberg az elmúlt nyolc futamból csak egyet tudott megnyerni, Bakuban - hozzá kell tenni, hogy kvázi ellenfél nélkül, de az érem másik oldala, hogy Hamilton éppen saját hibájából volt kénytelen hátrébbról rajtolni. Wolff bízik benne, hogy német pilótája összeszedi magát a nyári szünetben, és megújult erővel tér vissza Spában, augusztus végén. „Képes arra, hogy visszatérjen” - vélekedett az osztrák. „Láthattuk, milyen erősen kezdte a szezont, és a 2015-ös évad végén is nagyszerűen vezetett. Még mindig kilenc verseny van hátra, több mint 200 pont gyűjthető, és bármi történhet még. Mentálisan nagyon erős, így semmi sincs még lefutva - miután összeszedi magát, nincs kétségem afelől, hogy Spában erősen fog visszatérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: