DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Ricciardo igencsak neheztel Gutierrezre

A Német Nagydíj alatt,egy lekörözés után az ausztrál F1-es pilóta szarkasztikus megjegyzést tett riválisára, majd a futam után is kitért arra, miért „szereti” annyira mexikói riválisát.

„Imádom ezt a srácot, ő a kedvencem” - hangzott a csípős rádióüzenet a futam alatt, miután Daniel Ricciardo nagy nehezen átverekedte magát Esteban Gutierrezen, melyre versenymérnöke, Simon Rennie hasonlóan mosolyt fakasztóan reagált: „Ne aggódj, mindenkivel ezt csinálja.” A mexikói éppen az egy héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon is főszerepbe került, amikor Lewis Hamilton félreérthetetlen módon adta tudtára, hogy kivel áll szemben - akkor Gutierrez (akit megbüntettek a Hungaroringen) több tiszteletet követelt társától, kérdés, most mi lesz a válasza az ausztrál pilótának.



„Hogy őszinte legyek, nincs problémám Estebannal, ő a jobb srácok közül való” - nyilatkozta a futam után Daniel Ricciardo, aki második helyen zárta az összecsapást. „Mostanában előfordult, hogy néhányan közülünk nem voltak elégedettek kék zászlókkal, ez pedig a versenyzői eligazításon is szóba került. Én is voltam ebben a helyzetbe, tudom milyen nehéz, ha el kell mozdulnod az ívről - úgy tűnik, az utóbbi három versenyen mindenki jó munkát végzett, csak ő az, aki kevésbé jól csinálja, ez pedig kicsit frusztráló.”

„Olyan udvariasan próbáltam mondani, ahogyan csak lehet. Ami azt illeti, már korábban a fülére szóltak, és úgy gondoltam, hogy meg is kapta az üzenetet. Én viszont sokkal több időt veszítettem mögötte, mint mások” - utalt Ricciardo a feltartásra, amelynek nem sok következménye lett, hiszen Lewis Hamilton elérhetetlen távolságban volt, csapattársát, Max Verstappent pedig sikerült leráznia magáról, és 11 pontosra nyújtotta előnyét a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: