DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak

Kimi Raikkönen, a Ferrari F1-es versenyzője csalódott az időmérőn mutatott teljesítményük miatt, és tisztában van vele, hogy a futam rajtjáig sem tudnak már csodát tenni.

A Ferrarinál mindenki meglepődött azon, milyen gyengén szerepeltek a Német Nagydíj időmérő edzésén. Sebastian Vettel után Kimi Raikkönen is csalódottan nyilatkozott a kvalifikációt követően - a finn elmondta, le vannak maradva ellenfeleiktől, ám bízik benne, hogy a vasárnapi versenyen könnyebb dolguk lesz, és sikerül néhány pozíciót javítaniuk. 

Kimi



"Az autó egyensúlya jó, de a köridők nem" - nyilatkozta a finn, aki az ötödik rajtkockából indulhat a vasárnapi versenyen. "Nem vagyunk elég gyorsak, nem is tudnék egy nagy problémát kiemelni most. Az utolsó szett abronccsal volt egy kis probléma, nem volt jó érzés vezetni velük. De mi haszna az autó kezelésének, ha az ellenfeleink gyorsabbak? Csalódott vagyok amiatt, ahol állunk, de most még keményebben kell dolgoznunk."

"Egy jó rajtot kell vennünk, és meg kell találnunk a tempót. Senki nem tudja, hogy a versenyen mi fog történni - normális esetben a futamon versenyképesebbek vagyunk, mint az időmérőn. A rosszabb dolog az, hogy egy éjszaka alatt nem tudunk óriásit előreugrani. Ma már egyik pályán sem könnyű pozíciókat szerezni, de Hockenheimben könnyebb előzni, mint a Hungaroringen, szóval hisszük, hogy megvan a sebességünk ahhoz, hogy előrébb lépjünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: