DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat: Rajtam már a nyári szünet sem segít

Danyiil Kvjat kezdi teljesen elveszíteni a fonalat a Formula-1-ben, és ezt ő maga is nyíltan elismeri. A kiábrándítóan sikerült hockenheimi időmérője után ő sem tudja, mi javíthatna a sorsán.

Ritkán hallhatunk olyan lemondóan nyilatkozó pilótát beszélni, mint amilyen Kvjat volt a Német Nagydíj szombatján, miután kiszállt az autójából az időmérő Q1-es szakaszát követően, ahol csak a 19. helyre kvalifikált, mivel csupán a két Saubert és az egyik Manort tudta legyőzni.

Dppi_00116011_316



Az orosz láthatóan szenved és általában véve elmarad a másik Toro Rossót vezető Carlos Sainzhoz képest azóta, hogy Helmut Markóék a Red Bulltól visszaküldték őt a fiókcsapatba. A Spanyol Nagydíj óta csak két pontot szerzett, és míg eleinte a gyakran őt megtaláló technikai hibákkal el lehetett tussolni visszaesését, az utóbbi hetekben már maga Kvjat is kiábrándultan nyilatkozik a helyzetéről.

„Rossz időmérőt teljesítettem. Az utolsó köröm nem volt elég jó, elveszítettem a viszonyítási pontjaimat és egyszerűen csak nem vezettem jól” - ismerte el a 22 éves pilóta a SkySportsnak nyilatkozva. Amikor pedig a csapatrádióban hallható kétségbeesett üzeneteiről kérdezték, így folytatta: „Tényleg nem tudom, hogy mi folyik jelenleg.”

Azt gondolhatnánk, hogy Kvjat megváltásként tekint a hétfőn kezdődő négyhetes nyári szünetre, hiszen a sporttól eltávolodva legalább lesz ideje kicsit kikapcsolni és feltöltődni a sűrű július után, közben átgondolva, hogy mely területeken kellene változtatnia sorsa jobbra fordítása érdekében. Ő maga azonban már ezzel kapcsolatban sem optimista: „Azt hiszem, többre lenne szükségem egy nyári szünetnél” - hangzott újabb egymondatos válasza, amit követően befejezettnek is tekintette az interjút.

Nem tudhatjuk, hogy mi zajlik Danyiil Kvjat fejében, de a Red Bull pilótapolitikáját ismerve nem elképzelhetetlen, hogy az orosz már tudja, hogy utolsó szezonját tölti a csapat kötelékében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: