DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat is megszólalt esetleges távozásával kapcsolatban

A hét folyamán orosz források híresztelték, hogy egyetlen F1-es pilótájuk, Danyiil Kvjat hamarosan távozni fog a Toro Rossótól is - a pilóta most maga is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

Danyiil Kvjat hiába kezdhette meg a Red Bullnál az idényt, az energiaitalosok a Spanyol Nagydíjra visszaküldték a Toro Rossóhoz, ahol 2014-ben megejtette debütálását. Itt azonban eddig csak két pontot szerzett Carlos Sainz 26 egységével szemben, így joggal terjengtek olyan hírek, hogy Kvjat hamarosan a faenzaiaknál is lapátra kerül majd. Először az Izvesztyija orosz hírügynökség hozta le az értesülést, hogy a pilóta záros határidőn belül távozni fog, így a riporterek első kérdése Hockenheimben természetesen Kvjat F1-es jövőjét firtatta az alakulatnál.



„Nem vesztegetem az időmet ilyen buta pletykákra” - idézte a thisisf1.com az oroszt. „A magyarországi hétvége rosszul sikerült számomra, és most azon dolgozok, hogy a hockenheimi jobban sikerüljön. Nem venném túlságosan komolyan az ilyen híreszteléseket” - tette hozzá Kvjat, akinek a helyére igen erősen pályázik a GP2 idei bajnoki címére legnagyobb eséllyel pályázó Red Bull-védenc, Pierre Gasly. Kvjatot viszont más források a Williamsszel boronálták össze, ahol Felipe Massának és Valtteri Bottasnak sincs élő szerződése 2017-re.

Oroszország első F1-es pilótája, 2010-ben a Renault színeiben bemutatkozó Vitalij Petrov szerint a grove-iak jó lehetőséget tartogathat számára. „A Williams remek opció lehet, a váltás pszichikailag is jót tenne neki” - nyilatkozta a száguldó cirkuszban egy dobogós helyezésig jutó orosz a Sportboxnak, aki idén a WEC LMP2-es kategóriájában tekeri a kormányt az SMP Racing színeiben. Petrov megszólalt Kvjat esetleges távozásával kapcsolatban is. „Ha megszületett a döntés, hamarosan tudni fogunk róla. Egyértelmű, hogy fennáll a kockázata, különösen azért, mert a Red Bull-junior Pierre Gasly is tudhatja ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: