DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Rosberg hamarosan fordíthat

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy gondolja, ahogyan az idei F1-es szezonban már megtörtént, újra fordulhat a kocka, és hamarosan Rosberg dominálhat Hamilton felett.

Nico Rosberg az idei első négy versenyt megnyerte, majd Bakuban újra győzni tudott, Lewis Hamilton pedig inkább az első félév második felére kapta össze magát, ám az ő neve mellett is öt elsőség szerepel. A Magyar Nagydíjon aratott győzelmét követően Hamilton átvette csapattársától a bajnoki elsőséget, ám Toto Wolff úgy gondolja, ez még könnyen változhat. 

WOlffRos



"A szezon kezdetén Nico annyi pontot szerzett Lewisszal szemben... De láthatjuk, hogy ez oda-vissza változik mindkét irányban" - nyilatkozta Wolff. "Úgy gondolom, ebben a szakaszban fontos, hogy teljesítsük a feladatunkat, vagyis képesek legyünk a győzelemre és rendszeresen dobogóra álljunk. El kell kerülnünk a hibákat, mert ha valamikor kiesünk, az a bajnoki címbe kerülhet."

Habár Hamilton Monacó óta - Baku kivételével - minden versenyt megnyert, Wolff nem érzi úgy, hogy a brit pilóta esetlegesen legyőzhetetlen lenne. A motorsport-igazgató hozzátette, az sem igaz, hogy a Spanyol Nagydíjon történt ütközésük hozta a fordulópontot. "Csak hat versenyről van szó, nem hinném, hogy ez egy mintát jelentene. Nagyon nyíltan beszéltünk mindkét pilótával. Négy éve vagyunk együtt, és úgy gondolom, mindenkinek a saját erősségeire kell koncentrálnia."

"Néhány versenyen egyikük tör előre, néhányon a másik. Emlékszem, ugyanezt a beszélgetést folytattuk Nicóról is, amikor a szezon végén nagyon jól teljesített, majd az volt a kérdés, hogy ezt megtartja-e az idei szezon kezdetére is. Megtartotta. Az év elején legyőzte Lewist, és mindenki azt kérdezte, hogy ez egy új Nico? Aztán megfordult a dolog, de ezt nem kötném egyetlen eseményhez."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: