DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez év végén távozhat a Force Indiától

Az idén két dobogós helyezést gyűjtő pilóta maga szellőztette meg, hogy ez lehet az utolsó szezonja jelenlegi F1-es csapatánál, és mi tagadás, néhány csapat igencsak „jó partinak” tekinti őt.

Mielőtt a Ferrari aláírt volna Kimi Raikkönennel 2017 végéig, Sergio Perez ott volt az ülésére pályázók között, aztán pedig a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya maga erősítette meg, hogy a mexikói is marad velük jövőre. De amikor arról kérdezték Perezt Hockenheimben, hogy fennáll-e a távozás esélye, így válaszolt: „Igen, rajtam és néhány szponzoron múlik, hogy mit fogunk csinálni” - idézte az Autosport a mexikói pilótát. „A döntés nem csak az én kezemben van, de szerencsés vagyok, hogy ennyien támogatnak engem. Ha felkeressük a csapatokat, akkor együtt, a szponzoraimmal fogunk dönteni, de még nem határoztunk semmiről.”



Az Autosport információi szerint a Williams és a Renault is szívesen soraiban tudná Perezt, akinek nem csak a bankszámlája nagy , hanem tehetséges is, monacói és bakui dobogói pedig ismét emeltek az ázsióján. „Remélem, hogy a nyári szünetről úgy térek vissza, hogy tudom, mit tartogat a jövő számomra, ez lenne az ideális. De itt sosem mehetsz biztosra. A szerződéseim nem egyszerűek, ugyanis rengeteg szponzorom van, akiknek sokfelé vannak érdekeltségeik, így más a helyzetem, ha csak egyszerűen csapatot váltanék, vagy a Force Indiával tárgyalnék.”

Az újságírók felvetették Pereznek, hogy melyik csapat lehet ideális számára, tekintettel a három élcsapat közötti különbségekre, így válaszolt: „Közel vagyunk ezekhez a gárdákhoz. A legutóbbi versenyen a McLaren és a Toro Rosso erősebb volt, de ha olyan pályára megyünk, ahol a motorerő fontosabb, mi leszünk erősebbek. Igazi hullámvasutazásról van szó. A három élcsapat egy másik szintet képvisel, a mezőny többi tagja csak a mögöttük lévő pozíciókért harcolhat” - tette hozzá a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: