DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel szerint a türelem rózsát terem, de...

Sebastian Vettel első F1-es Német Nagydíjára készül a Ferrari színeiben, így nem is lehet más a célja, mint a győzelem - a realitás viszont az, hogy a vörösök egy darabig még nem fognak beleszólni az élen zajló küzdelembe.

A négyszeres világbajnok nagyon hamar megkedveltette magát a tifosival, hiszen első ferraris évében már három győzelemig jutott, és mivel csak ő tudott a dobogó tetejére állni a két Mercedes mellett, 2017-már világbajnoki esélyeket kezdtek el rebesgetni Maranellóban. Ám a valóság másként fest 11 futammal a szezonkezdet után: a Ferrari még nem tudott nyerni, és folyamatos pletykák övezik a csapatot - szerda reggel pedig hivatalosan bejelentették, hogy a technikai igazgató James Allison távozik az istállótól.



Noha még csak második évét tölti a csapatnál, némely sajtóorgánum azt is tudni véli, hogy Vettel is dobbanthat Maranellóból, most viszont maga az érintett tisztázta a helyzetet: „Általában a türelem nem jellemzi az autóversenyzőket, mert ellentmond minden alapelvnek” - idézte a Marca spanyol napilap a pilótát. „De néhány dologról tudod, hogy időbe telik. Amikor a Ferrarihoz igazoltam, nem arról volt szó, hogy minden egy nap alatt fog megvalósulni. A csapat apránként építi önmagát, ehhez pedig idő kell.”

A 2006-os Német Nagydíj óta először fog látni a német közönség hazai pilótát egy Ferrariban, Vettel pedig reméli, hogy tovább tudja vinni Michael Schumacher örökségét. „Nagyszerű lenne, számomra nagyon különleges, hogy először vezethetek Ferrarit Németországban. Kíváncsian várom, hogy a nézők is így gondolják-e majd, és hogy több vörös sapka lesz-e majd a lelátón, mint ezüst színű. Heppenheim nincs messze Hockenheimtől, mindössze fél órányira, a családomból és a barátaim közül is rengetegen jönnek majd szurkolni nekem.”

„Az innen öt kilométerre található Walldorfban kezdtem gokartozni, így olyan, mintha a nappalimban versenyeznék” - mondta Vettel, aki annak ellenére, hogy Svájcban él családjával, teljes jogú németnek érzi magát. „Természetesen így van, hiszen éljek bár Svájcban, a családom és a barátaim többsége még mindig otthon van” - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: