DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Így látja Toto Wolff pilótái csatáját

Lewis Hamilton nagyon elkapta a fonalat, és a Hungaroringen aratott győzelmével már hat ponttal Rosberg előtt áll a bajnokságban - de vajon a német vissza tud vágni? Toto Wolff szerint igen.

Nico Rosberg karrierje legjobb szezonnyitányát produkálta idén, sőt, 2004 óta nem fordult elő, hogy egy pilóta zsinórban négy győzelemmel nyissa az évadot. A szerződését a Magyar Nagydíj pénteki napján 2018-ig meghosszabbító német pilóta azonban azóta csak egy alkalommal, Bakuban tudott győzedelmeskedni, míg Lewis Hamilton 43 pontos hátrány dolgozott le hat futam alatt, és változtatta meg a bajnokság menetét - így a hétvégi német nagydíjra már hat pontos előnnyel készülhet az elmúlt két szezon világbajnoka.

Fernando Alonso úgy véli, hogy ezzel Hamilton került helyzeti előnybe, ám Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója szerint a továbbiakban teljesen nyílt lesz a bajnokság. Amikor arról kérdezték az osztrákot, hogy Rosberg szenvedni fog-e a közeljövőben az éllovas pozíció elvesztése miatt, így válaszolt: „Nem hinném, hiszen a szezon elején nagyon nagy előnyre tett szert, az előny pedig ide-oda billen közöttük” - idézte a csapatvezetőt az F1.com. „Úgy vélem, ebben a szakaszban az a fontos, hogy befejezzék a versenyt, az autó pedig képes a győzelemre, és arra, hogy folyamatosan dobogóra jusson. Ennek érdekében el kell kerülni a hibákat, melyek kieséshez vezetnek, és a bajnokságba kerülhetnek.”



„Úgy vélem, a fordulatok végig ki fognak tartani, és a bajnokság csak a legvégén dől majd el. Emlékszem, ugyanerről beszéltek akkor, amikor Nico nagyszerűen teljesített a tavalyi szezon végén, és sikerült átmentenie a formáját erre a szezonra is, amikor év elején elég sokszor felülmúlta Lewist. Mindenki azt mondta: ’egy új Nicót látunk?’ Aztán fordult a kocka, de semmit sem tulajdonítok a teljesítmény terén bekövetkezett változásnak” - mondta Wolff.

Bár a Mercedes óriási előnnyel vezet a Ferrari és a Red Bull előtt a konstruktőrök között, Wolff nem írja le a riválisokat a szezon második fele előtt. „Ha ilyen a hozzáállásod, könnyen legyőzhetnek. Észre kell venned a fenyegetést, és tudatában kell lenned annak, hogy valaki jobb munkát végezhet valamelyik pályán. Egyúttal azt is észben kell tartani, hogy a következő szezon is fontos a szabályváltozások miatt.”

„Próbáljuk érzelmek nélkül kezelni a szituációt, és kihozni a legjobbat a mérnöki munkából, valamint abból, ahogyan felkészülünk a versenyre, és ahogyan kezeljük a pályán felmerülő helyzeteket. Ugyanígy a Nagy-Britanniában lévő csapatnak is olyan jónak kell lennie, amennyire csak lehetséges, és úgy egyensúlyoznia, hogy megfelelően felkészüljünk a következő évre, de egyúttal ne fáradjunk bele 2016-ba” - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: