DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Egyszer valaki móresre fogja tanítani Verstappent”

A holland pilóta agresszív védekezéssel tudta maga mögött tartani Kimi Raikkönent a Magyar Nagydíj utolsó szakaszában - Martin Brundle szerint hamarosan eljön az idő, amikor valaki helyreteszi a mezőny legfiatalabb F1-es pilótáját.

A verseny elején még Max Verstappen próbálkozott az alternatív stratégián lévő Kimi Raikkönen megelőzésével, a futam záró szakaszában azonban fordult a kocka, és a finn pilótának kellett volna átrágnia magát ellenfelén. Csakhogy a barcelonai győztes nagyon keményen védekezett, többször is feszegette a szabályok által meghúzott határokat, egy ízben pedig össze is értek a kettes kanyar felé haladva. A futam után voltak olyanok, akik megbüntették volna a hollandot agresszivitása miatt, ám a retorzió elmaradt, és megtarthatta ötödik helyét.



A Sky Sports kommentátora, Martin Brundle a Sky oldalán vezetett blogján többek között a páros csatájáról is megemlékezett, némileg elmarasztalva a sportág történetének legfiatalabb pilótáját. „Max védekezési technikája számomra túlságosan az alsóbb kategóriákat idézi” - írta a brit. „Amikor védekezik, általában a pálya közepére húzódik, aztán arra az oldalra vág be, ahol az ellenfele támadni készül. Kicsit késeinek tűnik ez a manőver, ebből pedig egyenesen következik a baj.”

„Nincs kétségem afelől, hogy előbb vagy utóbb defektje lesz, vagy a versenyt is be kell fejeznie a hasonló megmozdulások miatt. Vasárnap nagy szerencséje volt, hogy a Raikkönen Ferrarijával való találkozás nem okozott komolyabb sérülést, de hamarosan meg fogja fizetni az árát. Egyértelmű, hogy a többi pilóta annyira frusztrált lesz, hogy valaki előbb-utóbb móresre fogja tanítani.”

„Mansell és Senna ugyanezt tette, amikor egy fiatal srác nem mutatott elég tiszteletet. Max későn reagál, viszont gyorsan és többször egymás után. Naphosszat vitatkozhatunk azon, hogy kétszer, netán háromszor is irányt váltott-e, miközben Raikkönennel szemben védekezett. Folyamatosan feszegeti a határokat, megrongálja az autóját - ezzel pedig úton van egy komolyabb összetűzés felé” - tette hozzá Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: