DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Aggasztó a McLaren fejlődése”

A wokingi F1-es alakulat szorosan ott lohol a Toro Rosso sarkában, és ha így folytatják, hamarosan átvehetik a konstruktőri tabella hatodik helyét - Carlos Sainz szerint ez aggasztó jel a szezon második fele előtt.

Ha eddig valakinek kétsége lett volna afelől, hogy a McLaren-Honda megtalálta a megfelelő irányt, az a Magyar Nagydíjon végleg megbizonyosodhatott róla. Fernando Alonso bár kört kapott az élen állóktól, senkitől sem zavartatva hozta be a hetedik helye MP4-31-esét - a spanyol pilóta emellett minden szabadedzésen és az időmérőn is a hetedik helyen zárt! Az eredetileg hatodik helyről induló Carlos Sainz a rajtnál visszaesett honfitársa mögé, és a 70 kör alatt nem is tudott kikeveredni onnan.



A Toro Rosso jelenleg 45 ponttal a bajnokság hetedik helyén áll, mindössze hét egységgel megelőzve a McLarent, az viszont meglepő, hogy a wokingiak a negyedik legjobb erőnek bizonyultak a Hungaroringen. „Szolid versenyt futottunk, sikerült tartani a McLaren tempóját, aminek örülök” - idézte Sainzot a Motorsport.com. „Miután Fernando átugrott minket a rajtnál, nem tudtam visszaelőzni, és úgy vélem, néhány tized előnye volt velünk szemben. Soha nem tudtam három másodpercnél közelebb kerülni hozzá, az irányításuk alatt tartottak minket. Ez a pálya feküdt nekünk, viszont a McLaren egyértelműen elénk került. Kicsit aggasztó, arra nézve, hogy mennyi van még hátra a szezonból, ahogyan a fejlődési rátájuk is az.”

„De megpróbáljuk behozni a hátrányunkat, olyan gyorsan fogunk menni, amennyire csak lehetséges, aztán majd meglátjuk, hogy sikerül-e visszahúzni őket. Ami azt illeti, az én részemről remek hétvégén vagyunk túl, és szerintem elégedetten mehetünk Németországba és a szezon második felére, abban a tudatban, hogy remekül állunk a bajnokságban” - tette hozzá Sainz, aki megerősítette, hogy a soron következő hockenheimi futamra újítást visz majd csapata. „Remélhetően előre tudunk lépni Németországban teljesítmény terén az oda vitt fejlesztéssel” - mondta a spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: