DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari főnökének elege van a spekulációkból

Most, hogy Kimi Raikkönen szerződése biztos 2017-re, a csapat többi tagjának jövőjét kérdőjelezik meg a sikertelenség miatt - Maurizio Arrivabene csak nyugalmat szeretne csapata körül.

A Ferrari nem igazán találja a dobogó teteje felé vezető utat idén: hiába a dobogós helyezések, hiszen amíg tavaly a Scuderia három győzelmet is szerzett, és többször is egyértelmű esélyesnek tűnt a Mercedes mellett, idén nem hogy a vb-címért nem küzdenek, arra is figyelniük kell, hogy legalább a konstruktőri második helyezést megtartsák a Red Bull-lal szemben. A Milton Keynes-iek mindössze egy pontra vannak a Ferraritól, Christian Horner pedig úgy vélekedik, hogy a Német Nagydíj utáni nyári szünetnek már a vörösök előtt fognak nekivágni.



Az el-el maradó eredmények miatt a közvélemény folyamatosan megkérdőjelezi, hogy a Ferrari jelenlegi csapatvezetése alkalmas-e feladatára. Az elmúlt néhány hét slágertémája Kimi Raikkönen függőben lévő szerződéshosszabbítása volt, ám nemrég erre az ügyre is pont került, így jöhettek a Maurizio Arrivabene helyét ingatagnak látó, vagy Sebastian Vettelről, mint a csapattól távozni akaró pilótáról szóló pletykák. Tovább nehezíti a Ferrari helyzetét, hogy a technikai igazgató James Allsion tavasszal elveszítette feleségét, így nem tudja 100%-osan odatenni magát a munkába.

„Két hónappal ezelőtt mindenkit Kimi és a jövője érdekelt” - idézte Maurizio Arrivabenét az Autosport. „Kimi után jöttem én. Minden nap, minden héten, a következő hónapokban arról lesz szó, hogy Allison átveszi a helyemet. Ahogyan bejelentettük Kimit, most Vettel hagyná el a helyét - amit én fogok átvenni a jövőben, ő pedig jön, és átveszi az enyémet… Csak arra kérek mindenkit, hogy hagyjanak minket békében dolgozni, kérem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: