DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lelépheti a Ferrarit a Red Bull a folytatásban

Christian Horner szerint nem számítottak ilyen jó első félévre, de a következő hétvége után már a Ferrari előtt lennének - sőt, a második félévben még többre számítanak az F1-es istállónál.

Most már hosszú hetek óta a Red Bull a második erő a Mercedes mögött és a sorozatos technikai hibák mellett a tempót tekintve is lemaradni látszik a Ferrari - a maranellói istálló a Magyar Nagydíjat követően csak egy ponttal előzi meg az energiaitalosokat. A Red Bullnál azonban azt remélik, hogy a nyári szünetre már a tabellát tekintve is másodikként mehetnek.

RBF



"Szerintem a célunk az, hogy a nyári szünetet már a Ferrari előtt töltsük" - mondta Christian Horner csapatfőnök a Motorsportnak a hungaroringi versenyt követően. A következő verseny az előttünk álló hétvégén megredezésre kerül Hockenheimben, igaz, Horner szerint ez a pálya nem fog nekik feküdni. "Nehéz lesz ezt elérnünk Hockenheimben, mert ez a pálya nem fog az erősségeink közé tartozni. Ezzel együtt már alig várjuk."

A szezon előtt ők maguk sem gondolták, hogy ilyen jól fognak szerepelni. "Az eredmény masszív. Az előszezonban azt gondoltuk, hogy szerencsével odaérhetünk az első ötbe, úgyhogy az, hogy a Ferrarival harcolunk és már nyertünk is egy futamot, elég jónak számít" - értékelt Horner.

"Ez már a hatodik dobogós helyezésünk volt a szezon során és mindkét autónk nagyot küzdött a Ferrarikkal, ráadásul előttük is végeztek, úgyhogy nagyszerű teljesítményt produkáltak. Nagyon jó volt a szezon első fele számunkra és mindig úgy gondoljuk, az idény második fele erősebb számunkra, mint az első."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: