DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams a Hungaroringen is szenvedni fog?

A csapat nincs a Mercedes, Ferrari vagy Red Bull tempójának közelében, árulta el Valtteri Bottas, aki hozzátette, probléma hátráltatta őket pénteken – ugyanaz, amitől versenyek óta nem szabadulnak.

A konstruktőri világbajnokság negyedik helyén álló csapat, a Williams küszködött az előző nagydíjakon, az osztrák és brit versenyhelyszíneken mindössze kettő pontot gyűjtöttek. A Hungaroring jellege jelentősen eltér a Red Bull Ringtől és Silverstone-tól, tavaly azonban a grove-i istálló épp Magyarországon szenvedett – a jelek szerint ugyanez várható idén is.

Felipe Massa és Valtteri Bottas a két pénteki szabadedzés egyikén sem fértek be a legjobb 10 közé, a finn pilóta elmondása szerint a szuperlágy keveréken szenvednek, ami azért kritikus, mert ez a versenyhétvége leglágyabb opciója.



„A szuperlágy nagy gondot jelent számunkra, ahogy az elmúlt időszakban rendszeresen. A lágy meglepetést okozott, ilyen körülmények között az igazat megvallva nagyon egyenletes etapot sikerült futnunk. A tempónk nem hasonlítható a Mercedeséhez, Ferrariéhoz vagy Red Bulléhoz, de legalább kiegyensúlyozott volt” – sorolta fel az előnyöket és hátrányokat Bottas. „Az ultralágy gumit én sem hoztam volna el a pályára, a szuperlágy is hat körig bírta a leghosszabb etapon.”

„Úgy gondolom, még sokat fejlődhetünk. Nem voltam igazán boldog az egyensúllyal ma, egy kis forgalomba is bekerültem a köreimen. Elég szorosnak tűnik a mezőny, kisebb javulásokkal jócskán túlszárnyalhatjuk a mai teljesítményünk” – zárt optimistán Bottas.

A finn pilóta Carlos Sainzzal együtt figyelmeztetést kapott a második szabadedzést követően, miután szabálytalanul lépett be a bokszutcába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: