DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen bátran ellentmond Hamiltonnak

A háromszoros F1-es bajnok nyíltan kritizálta társait azért, mert szót emeltek a „veszélyes” rázókövek ellen - Max Verstappen szenvedett a leginkább, de nem érdekli Hamilton véleménye.

A holland pilóta a spielbergi pálya hatos kanyarjában csúszott ki a pénteki első edzés során, amikor túl szélesen fordult, a sárga rázókő pedig megroppantotta jobb első felfüggesztését. Lewis Hamilton, aki mindig rugalmasan kezeli a biztonsággal kapcsolatos aggályokat (elég csak arra gondolni, hogy szakadó esőben is mindig ő az első a safety car mögött, aki versenyezni szeretne), kikelt a siránkozók ellen. „Túl sokat nyavalyognak az ilyen dolgok miatt” - idézte a planetf1.com a brit pilótát. A legutóbbi helyszínen, Bakuban a néhol igencsak szűk pályát, valamint a bokszbejáratot tartották veszélyesnek a pilóták - Verstappen felfedte, hogy a médiában kialakított kép Hamiltonról nem feltétlenül fedi a valóságot, ugyanis történt egy s más a bakui versenyzői eligazításon.



„A médiában azt mondja, nem érdeklik ezek, noha a csapatával másképp beszél róla” - mondta a holland, részben utalva arra, hogy az Európa Nagydíj alatt Hamilton arra panaszkodott, hogy állandóan a kormányát kell figyelnie, amely miatt nem biztonságos a vezetés. „Bakuban, a versenyzői eligazításon volt egy kis nézeteltérésünk. Azt mondtam, hogy a bokszbejárat eléggé trükkös, neki pedig az volt a válasza, hogy ’ó, nem kell aggódnod emiatt’. Erre Nico is beleszólt, és azt mondta, hogy ’Várjunk csak, Lewis, nemrég még azt mondtad, hogy téged is aggaszt, amikor behajtasz a bokszba.’ Milyen hozzáállás ez?” - tette fel a költői kérdést Verstappen.

„Talán lazának akar tűnni. Mindenesetre elő akarjuk segíteni a biztonságot, és nem akarunk meghalni a pályán. Jobban szeretem, ha a pályán dőlnek el ezek a kérdések, nem pedig az eligazításon, de nem tartok tőle. Az hogy világbajnokságokat nyert, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne ellentmondani neki. Mindenkinek megvan a saját véleménye” - tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: