DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Működnek az új fejlesztéseink

Fernando Alonso nagyon elégedett volt az Osztrák Nagydíj péntek estéjén, hiszen gond nélkül teljesítették az első napot, és néhány újítás is működött, amiket Ausztriába hoztak a wokingiak.

Bár az eredményen annyira nem látszik a spanyol optimizmusának oka, hiszen egy 13. és egy 10. pozícióval gazdagodott a pénteki két szabadedzésen a kétszeres világbajnok. A McLaren versenyzője azonban úgy érzi, hogy fejlődhetnek, ráadásul az A1-Ring új aszfaltja is elnyerte tetszését.

Alonso így kezdte nyilatkozatát: „Ennél jobban fogunk teljesíteni, mert a mai csak egy tesztnap volt. Kipróbáltunk új alkatrészeket, néhány jól működött, néhány viszont nem annyira, szóval, ha a legjobb elemeket tesszük be az autóba, azt hiszem eléggé versenyképesek lehetünk. Összességében elégedett vagyok a mai nappal.”

 Alonso_07.02(1)



A spanyol azt is elárulta, miket próbáltak ki az edzések alkalmával: „Kevesebbet tanultunk, mint egy átlagos pénteken, mert kevés időt töltöttünk a pályán, de ez mindenkivel megtörtént. Így is elvégeztünk néhány tesztet, például az új aerodinamikai alkatrészek viselkedését a gumikkal. Ezért most már itt az ideje, hogy analizáljuk a két autónk munkáját, és kiválasszuk a legjobb beállításokat holnapra és vasárnapra.”

A 2005-ös és 2006-os világelső a szombati terveiket is megemlítette: „Végül befejeztük a teljes programot, de egy dolog kimaradt: nem futottunk hosszabb etapot az ultralágy gumikon, mert erre már nem jutott idő az eső miatt. Ezért holnap délelőtt megteszünk még néhány kört sok üzemanyaggal – biztos vagyok benne, hogy a többi csapat is ezt fogja tenni – hogy egy kicsit többet tanulhassunk a pályáról.”

Alonso a pálya dicséretével zárta gondolatait: „Nagyon tetszik az új aszfalt, mert eléggé sima és nem érzek semmilyen bukkanót sem rajta. Ki tudtuk használni a tapadását is, ami szintén jó dolog. Aztán azt is láthattuk, milyen gyorsan felszáradt az eső után. Egy fél óra múlva már a száraz gumikkal körözhettünk, ami szintén nagyon jó hír. Remélem, hogy jó versenyünk lesz vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: