DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel elárulta, hogy mi okozta kicsúszását

A német pilóta alól a kettes kanyar féktávján szabadult el a Ferrari a második szabadedzés végén - a négyszeres F1-es bajnok elmondta, hogy miért kellett a kavicságyban befejeznie a gyakorlást.

Már csak néhány másodperc volt hátra az Osztrák Nagydíj második szabadedzéséből, amikor Sebastian Vettel a kettes kanyarban eldobta autóját. Azt már az ismétlésnél meg lehetett állapítani, hogy ne vezetői hibáról volt szó, lévén az SF16-T minden előjel nélkül bicsaklott meg féktávon, és szánkázott utasával együtt a kavicságyba. A gyakorlást negyedik helyen záró német pilóta kicsúszása miatt virtuális safety car vetett véget a másfél órának, mely után Vettel megosztotta, mi vezetett a bukótérben tett kiránduláshoz.

„A fékerőeloszlással akadt problémánk. Meglepetésként ért engem, de már nem számít” - idézte a németet a GPUpdate.net, aki kitért a Ferrari esélyeire is a hétvége hátralévő részében. „Minden verseny egy lehetőség, ma jó napunk volt. Bár nem teljesen tiszta, hogy hol is állunk jelenleg, a limitált pályán töltött idő miatt. De egyelőre minden rendben van” - tette hozzá a ferraris.

Kimi Raikkönen napja sem volt eseménytelen, hiszen mindkét alkalommal megtalálta a pálya szélét - a finn egyébként nyolcadikként zárt délután. „Egyelőre még nincs értelme jósolgatni, holnap meglátjuk, hol állunk” - mondta szokásához hű kimértséggel a Jégember. Nem volt tiszta edzésünk az időjárás miatt, így jobb is lehetett volna. Nem tudtunk sok kört megtenni a körülményeknek köszönhetően, így egyelőre még nem tudjuk, hogy hol vagyunk” - tette hozzá Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: