DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull két éven belül bajnok lehet?

Helmut Marko, az F1-es istálló tanácsadója szerint Daniel Ricciardo és Max Verstappen még a Hamilton-Rosberg párosnál is jobb lehet, a szabályváltozások és a Renault fejlesztése is őket segíti.

A Red Bull óriási fejlődött a tavalyi szezonhoz képest, az energiaitalosok nyertek egy futamot Max Verstappen révén, egy másikat csak a saját hibájukból buktak el Monacóban és bár Kanadában, valamint Bakuban nem mentek jól, az utóbbi helyszínen az időmérőn így is megvillant Daniel Ricciardo. A világbajnoki cím persze valószínűleg így sem elérhető számukra.

VerstappenRicciardo



"A Mercedes előnye továbbra is túl nagy, főleg olyan pályákon, mint a bakui" - nyilatkozta Helmut Marko az Auto Bildnek. "Viszont az olyan helyszíneken, mint Budapest, vagy Szingapúr, harcolhatunk velük, mert itt a lóerőkülönbség nem számít annyira. Egyértelműen közeledtünk hozzájuk és aki érzi a nyomást, az könnyebben követ el hibát".

"A 2017-es szabályváltozások, a Renault-tól érkező fejlesztés és a pilótáink miatt is mi lehetünk a Mercedes legnagyobb ellenfelei a következő szezonban. Minden komolyabb szabályváltozás után ott volt az élen a Red Bull. Úgy gondolom, hogy Daniel Ricciardo és Max Verstappen jobb lehet, mint a Mercedes párosa, mindketten olyan helyzetben vannak, ogy vb-címet nyerjenek két éven belül".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: