DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért térhet vissza az élmezőny mögé a Haas

Ausztriában több esélyt látnak az újonc F1-es istállónál az újabb jó szereplésre, tudják a probléma okát - a csapatfőnök azt reméli, hamarosan teljesen megértik, hogy hogyan működnek az abroncsok.

A parádés rajt után több problémával is meg kellett küzdenie az újonc Haas istállónak, de most bíznak abban, hogy a Red Bull Ringen visszatérhetnek korábbi helyükre a mezőnyben. A csapat Szocsi óta nem szerzett pontot, Bakuban különösen szenvedtek, így ez már rájuk fér...

Haas_5



"Remélem, hogy azzal, hogy végre nyár van, nem kell többet aggódnunk a hideg és a gumimelegítés problémái miatt" - nyilatkozta Romain Grosjean a Motorsportnak. "Néhány futam, amely most következik, papíron jobban fog majd feküdni nekünk, mint az utóbbiak. Nagyon jól néztünk ki Bakuban is, de be kellett iktatnunk egy extra kiállást az abroncsok miatt, pedig pontoakt szerezhettünk volna".

"Továbbra is dolgoznunk kell azon, hogy megfelelően felmelegítsük a gumikat. Voltak persze más gondjaink is, de ez még mindig egy teljesen új csapat és nincs túl sok opciónk új dolgokat kipróbálni. Jó irányba haladunk, habár nem szereztünk pontot már egy ideje. Szerintem a dolgok úgy haladnak, ahogy kell".

"Nagyon sokat tanultunk az utóbbi futamokból, a hideg Kanadából a meleg Bakuba való utazásból. Azt remélem, hogy hamarosan teljesen megértjük, hogy hogyan tartsuk az abroncsokat abban a tartományban, amikor tökéletesen működnek" - tette hozzá Gunther Steiner csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: