DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újra lehet F1-Le Mans ütközés a versenynaptárban

Az autósport világa komolyan felbolydult, mert az FIA és Bernie Ecclestone a Le Mans-i 24 órás idejére tette az F1-es Európa Nagydíjat - Jean Todt szerint a jövőben sem elképzelhetetlen az ütközést.

Nem csak az autósport-rajongók, hanem maguk a résztvevők, a csapatok és a versenyzők is kikeltek az ellen, hogy az F1-es Európa Nagydíj rajtját pont arra az időpontra tették, amikor a Le Mans-i 24 órás véget ért. A Toyota drámája miatt lehettek olyanok is, akik lemaradtak a bakui rajtról, a legtöbben pedig a befutó után egyből kapcsoltak át a Forma-1-re, ahol a mezőny éppen felsorakozott a rajtrácsra.



„Rengeteg motorsport-kategória van, de csak ötvenkét hétvége” - nyilatkozta Jean Todt, az FIA elnöke a Nemzetköi Automobil Szövetség torinói sportkonferenciáját az olasz Autosprint című lapnak. A francia sportdiplomata mindenesetre próbálta legjobban időzíteni beosztását, lévén szombat délután megtekintette a 24 órás rajtját, majd onnan utazott Azerdbajdzsánba. „Televízión keresztül lehetséges volt követni a futam startját és a 24 órás végét, ha nagyon akarták” - tette hozzá.

Sokan Bernie Ecclestone-t vádolták azért, amiért nem sikerült elkerülni az ütközést, Jean Todt pedig azt szeretné, hogy az FIA-nak nagyobb beleszólása legyen az F1 irányításába. A francia nemrég elmondta, hogy a FOM nem önkényesen fog dönteni Ecclestone utódjáról, ha oda kerül a sor. „Nem fogok a szerződés részleteibe menni, de szükségük lesz egy végső beleegyezésre az FIA részéről, igen. De nagyon tiszteletreméltó üzletemberekről beszélünk” - utalt Todt az igazgatótanács tagjaira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: