DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren Monza után dönt a pilótápárosáról

Ron Dennis, a McLaren F1-es vezérigazgatója beszélt arról, mikor fogja a csapata nyilvánossá tenni a jövő évi pilótafelállását. Már most sok pletyka kering a versenyzők körül, de a döntésre még várni kell.

Míg Jenson Buttont a Williamsszel hozták szóba az elmúlt napokban, a wokingiak fiatal belga tehetségére, Stoffel Vandoorne-ra is lenne jelentkező az F1-es paddock istállói közül. Egyedül Fernando Alonso helye tűnik biztosnak, akinek már megvan a szerződése a 2017-es szezonra a McLarennel. Az istálló első embere támasztotta alá érvekkel a döntéshozataluk nem túl korai időpontját.

Dennis elmondta, hogy ősz előtt nincs értelme tárgyalniuk az ügyről: „Nem fogunk beszélni a pilótáink sorsáról, amíg nem teljesítettük a versenyhétvégénket Monzában. Lesz egy ülésünk valamikor szeptember végén, ami a leglogikusabb időpont a döntéshozatalra, de az is lehet, hogy későbbre időzítjük a dolgot.”

 mclaenek_06.25.



A McLaren vezérigazgatója a csapat lehetőségeivel folytatta: „Senkit nem akarunk gátolni a karrierjében. Jelenleg van egy fiatal, felfelé törekvő versenyzőnk, és két félelmetesen erős világbajnokunk. Így, amikor beszélnünk kell majd erről, mindent tényezőt számításba fogunk venni.”

A brit szakember a következőkkel indokolta a szeptemberi döntéshozatalt: „De most még alig vagyunk a felénél a szezonnak. A leghelytelenebb dolog lenne, ha elkezdenénk beszélni a döntésünkről, ami kihat a következő évre is. Ez most még túl korai.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: