DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ricciardo: Azt hittem, az év futama lesz

Daniel Ricciardo reményei hamar elszálltak a dobogós helyezést illetően – a Red Bull F1-es versenyzője már a harmadik kör után érezte, hogy ez nem az ő versenyük lesz.

Ricciardo a második helyről vághatott neki az 51 körös futamnak, a rajt jól is sikerült számára, azonban a Red Bullon nem működtek jól az abroncsok, emiatt hamar visszaestek. Az ausztrál pilóta arra számított, hogy az autó erős teljesítményt mutat majd Bakuban, így csalódott, amiért ez nem így történt – Ricciardónak egy hetedik pozícióval kellett beérnie.

 Ricciardo



„Az elején jó helyzetben voltunk, az volt a cél, hogy elkapjuk Nicót” – nyilatkozta a Red Bull-pilóta. „Sikerült megtartanunk a második helyet, és az első néhány körben jól is éreztem magam, legfőképp azért, mert láttam, hogy Sebnek nem sikerült elkapnia. A harmadik kör után elkezdett csúszkálni az autó hátulja, és nem tudtam kontrollálni. Szóval onnan, hogy nagyon optimista voltam a versenyt illetően, eljutottam oda, hogy az egész bizonytalanná vált.”

 

„Elég gyorsan estünk vissza, a hátsó gumikkal adódtak gondjaink, egyszerűen nem tudtuk megtalálni a megfelelő tapadást és elérni az ideális hőmérsékletet. Nem gondolom, hogy a stratégiánk rossz lett volna, az egy kiállás ideális lett volna, de alkalmazkodnunk kellett, és kénytelenek voltunk kétszer kereket cserélni. Azt hiszem, Max ugyanilyen problémákkal küzdött, szóval nem nagyon tudtunk mit tenni. Nem számítottunk erre, mert mindenkinek elmondtam, hogy ez lehet az év versenye, de elég eseménytelen volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: