DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton nyitott az élen a piros zászló után

Ahogy azt Kanadában megszokhattuk, nem múlt el baleset nélkül az F1-es hétvége első szabadedzése – a Mercedes nyitott az első két helyen, mögöttük viszont egyelőre nagy a kavarodás.

Felipe Massa balesete szolgáltatta a legtöbb beszédtémát a Kanadai Nagydíj első szabadedzésén. A Williams körülbelül 25 perccel a zöld jelzés után az 1-es kanyar előtti féktávon megingott, majd háttal az újonnan kihelyezett Heineken-hirdetésekbe csapódott. Az edzést piros zászlóval megszakították, de szerencsére csak műszaki mentésre volt szükség: Massa saját lábán szállt ki a roncsból.

Ami az erőviszonyokat illeti, a Mercedes fölénye ezen a pályán is egyértelműnek látszik, legalábbis az első szabadedzés alapján, míg a 2-3. erőnek ezúttal is a Ferrari és a Red Bull tűnik. Azt is érdemes kiemelni, hogy Lewis Hamilton egyszer sem tette fel az ultralágy abroncsokat, miközben Rosberg azokon érte el legjobb idejét, s került bő háromtizedes hátrányba. Az üldözőbolyban a házimeccseket Verstappen és Vettel nyerte, előbbi 1,2 másodpercet adott Ricciardónak.

hamilton_canada_cstw



Egy szabadedzés után igen érdekesnek tűnik a hátsó régió: a nagy végsebesség kedvez a Manornak, amit könnyen lehet, hogy ki is használhatnak. A 17-22. helyen Sauber-Manor-Sauber-Renault-Manor-Renault sorrend alakult ki, nincs sok oka tehát az örömre a franciáknak...

Ismét nem indult problémamentesen a hétvége a McLaren-Honda számára: ezúttal Jenson Button került bajba, mindössze nyolc kört tudott megtenni a motor problémái miatt. Esteban Gutierrez szurkolói viszont fellélegezhetnek, a tegnap még betegséggel bajlódó mexikói elmondása szerint sokkal jobban érzi magát.

Az edzés végeredménye:

live_can1_v

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: