DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Az autónk jó, de mi nem mindig

A Ferrari relatív teljesítménye az elmúlt két futam alapján visszaesni látszik, Sebastian Vettel szerint azonban az SF16-H tempójával semmi gond nincs, csupán nem mindig tudják kihozni a benne rejlő potenciált.

A 2016-os idény kezdetén a Ferrari egyértelmű második erőnek számított a Mercedes mögött, sőt, a szezonnyitón még komoly győzelmi esélyeik is voltak, azóta viszont nem hogy közelebb kerültek volna a dobogó tetejéhez, de Barcelona óta a Red Bull is megérkezett a nyakukra. Monacóban az idei első olyan futamot is láthattuk, amelyen nem állt a dobogóra Ferrari-pilóta, és az olasz sajtó már aggasztó jelekről cikkez, újabb elúszni látszó szezonról beszélve.

Dppi_00116006_732



A kritikák előszeretettel hánytorgatják fel azt is, hogy a Scuderia tavaly az év ezen szakaszában már rendelkezett egy futamgyőzelemmel, most azonban csak egyre távolabb került ettől. Sebastian Vettel szerint azonban a külső szemlélők tévesen ítélik meg a helyzetet.

„Nem egészen igazságos az idei formánkat a tavalyi évhez hasonlítani. Tavaly a senki földjén állunk, az előttünk és a mögöttünk lévőkhöz képest is nagy különbségek alakultak ki. Idén azonban természetszerűleg csökkentek a távolságok, tehát úgy érzem, mi is közelebb vagyunk” - idézi a németet az ESPNF1.

„Idén talán nem voltak annyira simák a versenyeink, mint tavaly az év kezdetén, és a mi hibánk is, hogy nem álltak úgy össze a dolgok. De könnyű erre magyarázatot találni: ha szombaton jobb munkát végzünk, akkor a futamon is kevesebb gondunk lesz. És a versenyeink jobban is alakultak az utóbbi időben, hiszen Monacóban a dobogóban, Barcelonában pedig a győzelemben gondolkodtunk, szóval nem hinném, hogy az autó tempójával baj lenne.”

„Itt-ott azonban nehezünkre esett azt kihozni belőle, ebből a szempontból pedig lehet azt mondani, hogy nem teljesítjük a céljainkat. De figyelembe kell vennünk azt a tényt, hogy olyan csapatok ellen harcolunk, amelyek a közelmúltban nagy változáson estek át a belső struktúrájuk és menedzsmentjük terén. Mi is egy olyan projektet kezdtünk el, amit közösen szeretnénk a csúcsra vezetni, és a céljaink ambiciózusabbak, mint bárki másnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: