DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem hagyja, hogy a baleset letörje

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője nagyon sajnálja, hogy hibája miatt végül a falban kötött ki Monacóban, ugyanis örült volna, ha a bokszból indulva pontot szerez.

Verstappen a bokszutcából indulva remek felzárkózást mutatott be a Monacói Nagydíjon, ám végül egy baleset vetett véget a nagy hajrának. A hétvégén ez volt a harmadik alkalom, hogy falhoz csapta a Red Bullt, ám a fiatal holland pilóta ennek ellenére is magabiztos marad, és nem hagyja, hogy a történtek letörjék. „Csalódtam magamban és csalódott vagyok a csapat miatt is, mert nagyon keményen dolgoztak, hogy felkészítsék az autót, én pedig nem hoztam nekik azt az eredményt, amit megérdemeltek volna.”

 Verstappen



„Jó úton haladtunk, pontszerző helyen voltunk, és nagyon jó lett volna, ha a bokszutcából rajtolva az első tízben végzünk. Tanultam belőle, és remélhetőleg erősebben térhetünk vissza Kanadában. Nagyon trükkös volt, különösen a verseny eleje, amikor csúszott a pálya. Egyre jobb lett, száradt a pálya, ettől kezdve pedig nagyon jó volt a tempónk ahhoz, hogy előzzünk, felzárkóztam, és minden jól alakult.”

 

Verstappen balesetét állítása szerint az okozta, hogy kissé lecsúszott az ívről, és a száraz gumikkal nem volt esélye arra, hogy megfogja az autót. „Amikor rácsúsztam a vizes ívre, onnantól kezdve csak utas voltam. De ilyen a versenyzés, gyorsan kerülhetünk hullámvölgybe, de emiatt nem szabad meghátrálni, pozitívnak kell lenni és tovább nyomni. Sokat tanulok ezekből, most pedig Kanadára koncentrálok és Monacót magam mögött hagyom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: