DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Fájdalmas volt elengedni Hamiltont

Nico Rosberg csalódott, amiért nem sikerült megnyernie az F1-es Monacói Nagydíjat, pedig egyértelműen ez volt a célja a verseny előtt – helyette még csapattársát is el kellett engednie.

A pole-ból rajtoló Daniel Ricciardo hamar elhúzott Rosberg elől, és a német látszólag is nagyon küszködött az autóval – a csapat végül arra kérte, engedje el maga mellett Lewis Hamiltont, aki sokkal gyorsabb volt nála. „Bajban voltunk a tempó hiánya miatt, nem is tudom, hogy viselkedett – egyszerűen nem voltam magabiztos az autóban az intermediate abroncsokon. Aztán bementem a bokszba, ahol szintén problémánk volt, így időt veszítettem, majd emiatt forgalomba kerültem.”

 Rosberg



A kérdésre, hogyan érintette a csapat kérése, hogy engedje el Hamiltont, Rosberg így válaszolt: „Ez elég egyszerű volt akkor, nagyon elmaradt a tempóm, Lewisnak pedig még megvolt az esélye, hogy megnyerje a versenyt. Ez elég világos volt, és így is történt. A csapat számára egyértelmű volt, hogy megadja a lehetőséget a másik versenyző számára, hogy győzhessen. Ez mindig is így volt, szóval elég egyszerű helyzetet láttunk – fájdalmas, de egyszerű döntés volt.”

 

Rosberg hozzátette, nem foglalkozik azzal, hogy hány ponttal van lemaradva tőle Hamilton, ahogy azzal sem, hogy most mennyire sikerült felzárkóznia hozzá a világbajnoki tabellán. „Most csak csalódott vagyok a mai nap miatt, és nem nézem a különbséget, sem ezelőtt a hétvége előtt, sem ezután nem fogom. Csak csalódtam, mert meg akartam nyerni ezt a versenyt, a hazai nagydíjamat, és így sikerült. Szóval ennyi” – zárta le a német. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: