DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ricciardo büszke lehet magára

Lewis Hamilton a tavalyi austini címszerzése óta először tudott futamot nyerni az F1-ben, ráadásul azon a pályán, ahol az utóbbi néhány évben üldözte a balszerencse. Ma csak Daniel Ricciardo üldözte, akivel igazán élvezte a csatát.

A brit profitált abból, hogy a verseny elején a vizes pályán küszködő csapattársa maga elé engedte, majd remek taktikával az extrém esőgumikról azonnal slickekre váltott, de az első hely megszerzéséhez az is kellett, hogy Daniel Ricciardo hosszasan időzzön a bokszban.

A brit 2008 után ismét esős futamon diadalmaskodott Monacóban, ráadásul Nico Rosberg csak a 7. lett, így 24 pontosra csökkentette hátrányát a tabellán. „Végre egy nap, ami úgy ment, ahogy reméltem. Nem is nagyon találok szavakat. Imádkoztam egy ilyen napért, és meg is kaptam, szóval áldottnak érzem magam” - mondta Hamilton, aki 47 kört teljesített a legkevésbé tartós, ultralágy keverékeken.

13327470_10154080933167936_1634720994821542859_n



„Szörnyen hosszúnak tűnt az az etap. Meg kellett értenem, hogy mennyire erőltethetem meg a gumikat, mennyire hagyhatom kipörögni a kerekeket, hiszen nem tudtam, hogy meddig fognak kitartani. Azt hiszem, a legutolsó körben kezdődött meg éppen a teljesítményvesztésük.”

Hamiltonhoz többször is vészes közelségbe került Ricciardo a pályán a győzelemért folyó csata során, de végig sikerült maga mögött tartania az ausztrált, aki a leintéshez közeledve már le is szakadt róla, miután többször is elfékezte az első gumijait.

„Nagy gratuláció ennek a srácnak, hiszen fenomenálisan vezetett egész hétvégén” - beszélt elismerően a Red Bull pilótájáról. „Ő az egyik legjobb versenyző, akivel valaha harcoltam. Hatalmas nyomást helyezett rám és hihetetlenül szoros volt a küzdelmünk, különösen az újraindítást követően. Remélem, hogy még sok csatánk lesz a jövőben. Biztos, hogy nem ő a legboldogabb most a mezőnyben, hiszen a pole-ból rajtolva sohasem jó érzés másodiként befutni, de büszke lehet arra, ahogyan vezetett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: