DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Törtek az autók a második monacói edzésen is

Többször is virtuális safety car-periódus zavarta meg a monacói második szabadedzést, mivel három autó is összetört - Vettel falazott, de megúszta, a Red Bull az élen, erősnek tűnik a Toro Rosso is.

Nem alakult simán a második monacói szabadedzés sem, bár szerencsére ezúttal életveszélyes jeleneteknek nem voltunk szemtanúi. Az alagút után féktáv külső falának Grosjean, a belsőnek pedig Haryanto verte oda autóját, míg az utolsó kanyarban Magnussen hibázott – utóbbi két esetben a sportbírók segítségére is szükség volt, akik a Monacóban megszokott magas színvonalon, s gyorsan teljesítették feladatukat.

Ami az erőviszonyokat illeti, bejött, amire sokan számítottak, a Red Bull egyelőre úgy tűnik, hogy Monte-Carlo utcáin versenyben lehet a Mercedesszel: Daniel Ricciardo futotta a legjobb kört a most debütáló ultralágy abroncsokon, egyedüliként tudott Lewis Hamilton tavalyi pole-idején belülre kerülni. Azt viszont már kevésbé várhattuk volna, hogy a Toro Rosso ott lesz közvetlenül a két nagy mögött, Kvjat mindössze egy hellyel maradt el az „ő autóját vezető” Max Verstappentől.

A Ferrarik viszont nem teljesítettek jól, Sebastian Vettel ráadásul meglehetősen bizonytalannak is tűnt: a német kétszer is megcsípte a falat, egyik alkalommal meg is pördült, s csak a szerencséjének köszönhette, hogy nem kellett miatta is „beküldeni” a virtuális biztonsági autót. A McLarennél viszonylag elégedettek lehetnek, a ma látottak alapján harcban lehetnek a Q3-as helyekért – feltehetőleg a Force Indiával.

Pénteken szokás szerint szünnap következik Monacóban, majd szombattól kezdve a megszokott menetrend szerint folytatódik a nagydíjhétvége.

A 2. szabadedzés végeredménye:



live_mp2_vege

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: