DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Apám és Schumacher – Max Verstappen

A rekordok könyvének átírása, Marko kockázatvállalása, a világbajnokok legyőzése és saját megemelt fizetése mellett az ifjú titán arról is beszélt Monacóban, miért nem tudott édesapja sikeres lenni az F1-ben.

A Formula-1 hivatalos honlapja a mezőny jelenlegi egyik legizgalmasabb tagjával, Max Verstappennel készített interjút, melyben több érdekes kérdést is érintettek, mindenekelőtt persze azt, hogy spanyolországi sikerével átírta a rekordok könyvét az F1-ben: „Hehh, ez kívülről talán kicsit izgalmasabb volt, mint belülről. Persze ez valóban kissé különleges érzés, de végső soron nem követem és nem tartom számon a rekordokat. Egyszerűen nyerni akarok. És pont!” – mondta a holland, aki az esetleges majdani bajnoki címét firtató kérdésre nevetve válaszolt:

„Remélem, hogy ez a végzetem, vagy legalábbis megpróbálkozom vele! Mindig az volt a célom, hogy bekerüljek a Formula-1-be, hogy versenyeket és bajnokságokat nyerjek – semmi több! Egy futamot már megnyertem, reméljük, hogy ez egy hosszú sorozat kezdete!” – mondta a friss futamgyőztes, akit azzal a kérdéssel sem lehetett igazán „kizökkenteni”, hogy milyen érzés volt világbajnokokkal, Vettellel és Raikkönennel csatázni: „Valószínűleg ez volt a hab a tortán! De végső soron nem érdekel, ki van mögöttem, amíg mögöttem van!”

verstappen_16spain_cs



Ami pedig Helmut Marko hosszú évek óta példátlan dobogós szereplését illeti... „Nos, azt hiszem, ez nagy megkönnyebbülés számára is, megmutatta mindenkinek, hogy jó döntést hozott. Szóval véleményem szerint nagyon boldog volt, nagy kockázatot vállalt, ami kifizetődött. Mindkettőnk számára!”

Verstappent édesapja az övénél már most sikertelenebb királykategóriás karrierjéről is megkérdezték: „Nos, néha szoktunk erről beszélni vele. Szerintem az apámban rejlő potenciál nem jöhetett ki teljesen, aminek több oka volt. Mindenekelőtt az, hogy első csapattársa egyből egy világbajnok volt Michael Schumacher személyében, ami nem könnyű. De más dolgok is történtek, melyek nem segítették a karrierjét. Szóval igen, voltak befejezetlen ügyei az F1-ben, de Spanyolországban minden kemény munkája kifizetődött.”

schumacher_verstappen

S hogy a Red Bull megemelte-e a fizetését? „Annyit mondhatok, nem szegényedek el...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: