DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Esős versenyt hozhat a Monacói Nagydíj

Az idei szezon hatodik F1-es hétvégéjére szóló időjárás-előrejelzés komoly izgalmakkal kecsegtet - egyébként 2008 óta nem rendeztek vizes pályán versenyt a hercegség utcáin.

A Forma-1 hivatalos meteorológiai szolgálata, az osztrák UBIMET egész hétre napos és kellemes időjárást prognosztizál, egyedül a vasárnapi versenynap kandikál ki a sorból. Az előrejelzés szerint a csütörtöki edzések alatt kissé felhős lesz az ég, a hőmérséklet pedig 20 és 22 Celsius fok között alakul.



A pénteki szünnap még több napsütést hoz majd, a hőmérő higanyszála pedig egészen 25 fokig is felkúszik majd. Szombaton ismét megsűrűsödnek a felhők a pálya felett, de az égi áldás esélye mind a szabadedzés, mind pedig az időmérő alatt nagyon alacsony marad. Vasárnap azonban a héten tapasztaltaknál hűvösebb idő várható (20 C°), köszönhetően a pálya fölé telepedő felhőrétegnek, és az eső megnövekedett esélyének, melyre különösen délután tehát a verseny időpontjában kell számítani.

Esős versenyt utoljára 2008-ben rendeztek a monte-carlói aszfaltcsíkon, amikor Lewis Hamilton egy futam eleji defekt után már nem állt ki többször - mindmáig ez maradt a háromszoros világbajnok első és egyetlen diadala Monacóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: