DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Monacóban erősnek kell lennünk

Sebastian Vettel szerint erős lehet a csapata a hétvégén soron következő Monacói Nagydíjon. A német versenyző nyilatkozatában kifejtette, miért léphetnek előre az olaszok Spanyolországhoz képest.

A Spanyol Nagydíjon mindkét ferraris dobogóra állt, de a futamgyőzelem még mindig nem jött össze a maranellói alakulatnak. A két Mercedes kiesését a Red Bull tudta kihasználni, érthető, hogy Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen is éhes már egy futamgyőzelemre a 2016-os szezonban.

A négyszeres világbajnok visszaemlékezve a 2015-ös futamra, így kezdte nyilatkozatát: „Azt hiszem, ezen a pályán erősnek kellene lennünk. Tavaly is versenyképesek voltunk itt, és azt hiszem javultunk azokon a területeken, melyeket Monaco megkövetel.”

 Dppi_vettel_05.23.



A német versenyző elmondása szerint egyre jobban működik a Ferrari: „Az autót jobb vezetni, a rázóköveken is gyorsabb, általában véve javult – tehát ez segíthet nekünk Monacóban.”

Vettel a Spanyol Nagydíj hétvégéjéről is szót ejtett mondandója végén: „Figyelünk a teljesítményünkre. Annyira voltunk versenyképesek Spanyolországban, amennyire vártuk, kivéve szombaton. Vasárnap egyszerűen csak szenvedtünk az előzéssel. Ez nem fordult sokszor elő a verseny alatt, de amikor tiszta út volt előttünk, megmutattuk, hogy gyorsabbak vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: