DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Monacóban helyretenné riválisait a Mercedes

A világbajnok F1-es istállónak kemények kell visszavágnia a barcelonai kettős kiesés után - Toto Wolff szerint két oldalról is szorongatják őket és nem engedhetnek meg maguknak újabb hibát.

Barcelonában hiába volt komoly fölényben a Mercedes, Nico Rosberg és Lewis Hamilton ütközése miatt egyetlen pontot sem szerzett az istálló. Ezt követően természetesen azonnal visszavágna a csapat Monacóban és szeretné jelezni a riválisainak, hogy továbbra is a két Ezüst Nyíl a legjobb.

"Az egyértelmű, hogy a Barcelonában történteket nehéz volt elfogadni" - nyilatkozta a helyzetről Wolff. "Kihagytuk a lehetőséget és ingerülten távoztunk, de ilyen a versenyzés. A pilóták tudják, hogy mi hogyan működünk: a mi felelősségünk az, hogy a lehető legjobb autót tegyük alájuk, az övék pedig az, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki belőle és érjenek célba".

Wolff Arrivabene



"Most Monacóba megyünk, ami egy teljesen más kihívás lesz" - tért rá az előttünk álló hétvégére a Mercedes motorsport-igazgatója. "Még egyszer mondom: látjuk azt, hogy a riválisaink fejlődnek, ami még nagyobb csatákat eredményez".

"A Red Bull győzni tudott Barcelonában a Ferrari ellen vívott szoros küzdelem után, úgyhogy teljesen világos, hogy több, mint egy oldalról támadnak minket. Nem engedhetjük meg maguknak, hogy leeresszünk, együtt kell maradnunk, erősnek kell maradnunk és nagyon keményen vissza kell vágnunk" - jelentette ki Wolff.

Érdekesség: a Mercedes az utóbbi három futamot meg tudta nyerni Monacóban, mégis sokan úgy gondolják, hogy a Ferrarinak és különöseb a Red Bullnak itt lehet esélye a világbajnok istállóval szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: