DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa már idén profitálna a radikális szárnyból

A Williams sajátos külsejével vonta magára a figyelmet a héten Barcelonában zajló teszten. Bár az új aero-elemekkel a jövő évre készülnek, Felipe Massa gyorsabb hasznosításban bízik.

Amikor kedden és szerdán Alex Lynn, valamint Felipe Massa irányítása alatt kigördült az FW38-as modell a garázsból, az autó ránézésre is látványosan eltért attól, amit a versenyhétvégén használtak a grove-iak. Több új szárnymegoldás, köztük egy extra hosszanti elemet tartó hátsó légterelő is bemutatkozott.

13245251_1531170890280226_2131147758401739196_n



Bár a csapat az új megoldásokkal kifejezetten a szélesebb szárnyakat és megváltozó karosszériát tartogató 2017-es szabályváltozásokra készült és a köridőkre egyáltalán nem koncentrált, a brazil pilóta bízik benne, hogy a most tanultakat még az idei szezon során hasznosíthatják majd valamilyen formában. Való igaz, hogy az erősorrendben a negyedik helyre visszaeső Williamsnek szüksége is lenne egy nagy dobásra, és egyelőre a brazil sem lehet biztos abban, hogy a következő évre is számol vele az istálló, így érthető, hogy minél előbb szeretné élesben is bevetni a tanultakat.

„Remélem, hogy a nem túlságosan távoli jövőre fejlesztettünk. Bízok benne, hogy az itt használt elemek egy része hamar felkerülhet az autóra, és remélem, hogy megértettünk olyan dolgokat, amelyek által gyorsabbá válhatunk” - nyilatkozta Massa a Motorsportnak.

„Sok mindent kipróbáltunk. Egyesek közülük nem váltak be, de általánosságban nagyon pozitív érzéseink voltak, és olyan összetevőket találtunk, amelyek segítenek minket abba az irányba fejleszteni az autót, amely szerintünk a helyes út. Persze hosszú távú projektről van szó, tehát nem holnaptól lesz teljesen új specifikációjú az autónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: